2009. március 1., vasárnap

Ajándék-játék




Ez a kép nem PIF játék, hanem egy ajándék. Blogom olyan egy év körüli. Azért irom, hogy egy év körüli, mert a profilomban február a létrehozás, az első bejegyzés (próbálgatások!) március 1, 146 bejegyzés (meg kellett volna várni a 150-t!) de úgy döntöttem, hogy bolgár szokás szerint március 1 a tavasz első napja elinditom az ajándék akciómat.

Ajándékot adok mindenkinek aki egy megjegyzést (lánykori neve komment) hagy nálam, de a megjegyzésben legyen egy kis javaslat is. Ez a kérésem felétek. Tehát ez egy játék is egyben!

Ezt az anyagot Franciaországban kaptam. Nagyon jó minőségű, nagyon szép anyag. Minden blokk más. Kérdeztem mit varrnak belőle, válasz az volt, hogy letűzik, aztán kész. Ti mit csinálnátok belőle. Egy blokk mérete 25x25 cm.
Legyen a határidő március 6 péntek estig 18 óráig és március 8-án Nőnapján eredményhirdetés!
Szeretném, ha sokan játszanátok velem!

25 megjegyzés:

zazálea írta...

Hát... szét nem vágnám, mert nem érdemes, valószínűleg én is csak letűzném. Hogy mi legyen belőle? Az attól is függ, hány blokkod van?

lomaquilt írta...

9 blokkom van, de az annyira fantáziátlan, hogy ebből egy takarót vagy valami iylesmit csináljak!

lomaquilt írta...

9 blokkom van, de az annyira fantáziátlan, hogy ebből egy takarót vagy valami iylesmit csináljak!

Budai Detti írta...

Nem tudom, van-e hasonló anyagod alapnak, de én biztos, hogy szétszedném őket, még véletlen se látszódjék, hogy ez 1 nyomott minta. Majd a szétszedett darabokból varrnék új blokkokat (van rá lehetőség, mert elég nagyok az alapok), és készítenék belőle mondjuk valami fali képet, de lehet, hogy inkább több táskára és kiegészítőre használnám fel a kicsi blokkokat!!

Abile írta...

Azt hiszem nekem is "túl egyszerű" megoldás lenne csak letűzni. Én is szétvágnám a "blokkokra" és színben hozzá illő, de egyszínű anyaggal "kockáznám" vissza.

Körmi írta...

Én szétvagdosnám őket, egy kis kiegészítéssel ülőpárnáknak varrnám meg...vagy kiegészíteném egy-kép blokkal, s "használatos" terítőnek használnám...

Körmi írta...

egy-kép = egy-két

martimez írta...

Én ebből pihe-puha hosszúkás párnát varrnék a keri padomra,nekem igy is jó lenne,több energiát fektethetsz a tűzésbe,ha nem lenne elég,akkor vágnám csak ,s keretezném.

1-2 nap és nekem is szülinapom lesz,ne menjetek sehova:)

Lonci (Győr) írta...

Sajnos én nem látom valami oknál fogva az anyagodat, de a nagymintás anyagokat én mindig szétvágom és egyszerűsítem,ülőpárna talán

Szilvi írta...

Én is szétvágnám, lenne belőle egy táska ahhoz 2 blokk kellene, lenne 2 párna újabb két blokk, falikép 4 blokk, 1 pedig ajándékba varrva valaminek.Nagyon szép ez az anyag.

Mamis írta...

Én biztos, hogy így hagynám mivel eredetileg ilyet én nem tudnék csinálni!!!
remélem még nagyon sokáig olvashatjuk még a blogod és gyönyörködhetünk a munkáidban!!!

Endy írta...

Nàlam is kèszuloben van màr èvek òta egy ilyen(amerikai) nyomott anyag. E'n szètvàgtam s a blokkokhoz illo anyaggal ùjra osszevarrtam, s kèzzel el kezdtem tuzni...èvek òta tart...egyszercsak elkèszul.

leda írta...

én örülnék neki, hogy nem nekem kell megvarrni, így tuti pontos minden. De csak úgy letűzni tényleg uncsi, nincs meg annyira az alkotás öröme. Én nem sajnálnám szétvágni. Nem biztos, hogy az egészből, de pár blokkból ügyes kis táskát készítenék. Nekem tetszene.

Tigrislilijom írta...

Jó lenne egy mellénynek vagy egy ingnek - tuti irigykednének rá a lányok a varrós találkozókon :-))) (Én nem vágnám szét miszlikbe, csak a szabásminta mentén :)
Aztán kedélyborzolásként jöhetne hozzá egy kistáska...

Silerika írta...

Én bizony párnákat készítenék belőle, és utána ráheverednék :))
(Lehet, hogy mostanában keveset alszom??)

Ida13 írta...

Én elsőre azt hittem,hogy ez sk. készítésű takaró,vagy ilyesmi. Sajna a 9 blokk kevés egy jópofa takaróra,de a fenekemet sem raknám ilyen számomra kincsértékű anyagra. Egyben terítőnek lehetne használni(szétvagdosva is felhasználható gy,és akkor még maradhat a köv. ötletemre is),vagy szétvágva táskának egy jó alap,és abból több is lehetne.(mondjuk ajándék?)

Julcsi írta...

Én egyben hagynám, de a tűzése igen aprólékos lenne.
Isten éltesse a blogodat és téged is! Na és a tavaszt!

nana56 írta...

Magamat ismerve táska lenne belőle :-DD
Gratula a blogod szülinapjához.

F.Gina írta...

Gratula !
Én is szétvágnám blokkokra, és kiegészíteném valami márványossal, úgy dupla méret lenne. Talán terítő, vagy párnák ?

dixike12 írta...

Esetleg lehetne kipróbalni az egyblokkos csodát, ismered?? vagy egy -két kockát levágnék tatyónak, a maradékból Violának takarót?? most ennyi jut eszembe, de még találgatok.

Monika írta...

Hú,Komórka,ez gyönyörű!!!!Tudom,hogy ezt hívják a lusta foltozó anyagának,de kit érdekel,hiszen szétvágni vétek lenne! Tűzd le,ahogyan ajánlották!
Gratulálok az 1 éves blogodhoz!!!!

Monika írta...

Most olvastam,hogy 9 blokkod van.Na,akkor már más a helyzet.Tehát szétvágnám a drapp anyagnál középen,így marad varrásráhagyás,a blokkokat külön és attól függ mi a kedvenc színed,abból keretet varrnék a blokkok köré és az biztos,hogy vagy takarót,vagy faliképet varrnék belőle,mert nagyon szép!
Elhűlve olvastam az ülőpárna ötleteket....:)Sajnálnám popók alá tenni.:)
Nagyon jó ötlet ez a fajta játékod!!Így megmozgatsz bennünket!:)

lomaquilt írta...

Az ajándékot csak akkor mutatom meg, ha a nyertest kihúztam! Mert ez egyben ajándékozás is!

gubike írta...

Saját anyagból megvarrnám az összes blokkot. Ez ötleteket szülne, és készitenék hozzá még pár hasonló blokkot, hogy összekombinálva kiadjon egy takaró méretet.
Mit jelent a lánykori neve komment)?
Vystrčil.

Vacskamati írta...

Tényleg gyönyörű.. ilyen anyagot nem szabad venni, mert szétvágni bűn, de akkor meg mi benne a kihívás? ;) (Olvastam, hogy ajándékba kaptad..
:))

Szerintem is blokkonként szétvágva, hasonló színekkel kiegészítve egy ágytakaró lenne belőle a legszebb..esetleg natúrral, fakó bordóval kombinálva tányéralátétek az orosz teáscsészéid alá? :)
Szerintem a szép anyagokat igenis használni kell.. a szép tárgyak arra valók, hogy beragyogják a szürke hétköznapokat, így akár még székpárnának is jó..(és ott a kihívás: harmonizáló terítőt varrni hozzá..) :)