2009. március 15., vasárnap

Közös varrás

Voltam a lőrinci közös varráson. Jó hangulatú, jól szervezett találkozó volt. A falakon az elöző nap megynyitott kiállitás darabjai voltak láthatók. Nagyon szép képek és a táskák a belevalókkal igen izlésesen voltak üvegdobozokban (tartókban?) bemutatva. Nem az ismert fazonok, azaz ujakat láthattunk. Be kell vallanom, hogy én is jelentkeztem, de családi okok miatt nem tudtam elkésziteni az általam megálmodott táskát a belevalókkal. De mivel a koncepcióm megvan, megcsinálom. Ha ott lettem volna, nem vallottam volna szégyent és már ennek is örülök.
Örülök, hogy a neszeszer, amit a csereberére vittem Bruercsinek jutott és tetszett neki. Én egy aranyos kutyás anyagot kaptam, amiből kutyás ismerősömnek csinálok majd valamit. A tombolában egy kicsi méhecskés ollóőrt nyertem, aminek azért örülök, mivel egy neszit kell varrnom valakinek (aki méhész is!) és diszitésül egy méhecskét akarok rátenni, bele viszont ezt a méhecskés ollóőrt. (picit átalakitom)
Tetszettek a Hunyady fiúk, sajnálom, hogy egy kicsit messze vannak tőlem. Azaz ha egyszer elszánom magam a meglátogatásukra, akkor tetemesebb összeget kell ott hagynom. Most jól elvagyok látva anyagokkal. Sok ötletet láttam amit elraktároztam magamban.
Szóval jó volt és hamarosan még három találkozó van, kettő tatabányán és egy Kecskeméten. Azonkivül két kiállitást kell megnézni. Március 22-ig van nyitva az Iparművészeti Múzeumba a cérne és... nagyon érdekes kiállitás. Március 26-án nyilik a Textilmúzeumban egy észt kiállitás a kesztyűkötésről. Az észtek nagy kézimunkások, sokat kötnek, szőnek. Van egy ujságom (1983) amiben a patchworkről is van egy cikk. Természetesen átvétel nyugati ujságból.

2 megjegyzés:

bruercsi írta...

Bizony-bizony! Én kaptam és nagyon örültem neki, nem mintha nem lenne elég neszim, de mint tudjuk JÓ nesziből sosincs elég! És ez nagyon szép és jó!!! Köszönöm!!

maca írta...

Örülök, hogy megismerhettelek végre, és annak is, hogy jól érezted magad.A Hunyadis fiúk mondták, lesz csomagküldésük hamarosan :):(