2008. június 29., vasárnap

csak úgy



Még mindig szenvedek ennek a blogszerkezet kiismerésének! Hiába, amikor dolgoztam, mindig volt kitől mit kérdezni. Most nincs senki, inkább tőlem kérdeznek. Maradok a már ismert dolgoknál. Találtam a Picasán egy orosz nő oldalát, aki valószinűleg Varsóban és Budapesten volt látogatóban és fényképeket tett fel. A varsóit leakartam tölteni, de akkor láttam, hogy 180 Mb. Igy csak egy pár képet másoltam át és kicsinyitettem le. Gondolom ha baloldalra teszem, mellette irhatok és még ez a legjobb. (azt szeretném megcsinálni, hogy van a kép és én alája irok!) Most vagy meghallgatta a kivánságomat, vagy véletlenül sikerült igy. Ez a két kép 6 éven át napi kikapcsolódásom volt. Minden reggel a Lazenki parkon keresztül mentem munkába gyalog. A Lazenki (tk. fürdőnek készült és egy Marianne nevű épitész is benne volt, de ez már régen volt!) Ma egy nagyon szép park. Varsó igen zöld város, a sok egyserű épületet igy probálják ellensúlyozni. A parkok gondozottak, mind keritéssel körbevéve örző védőkkel és elég nagy személyzettel, akik gondozzák. A Lazenki a Miniszterelnöki Hivatallal szemben van (bejárat) és ott található Chopin szobra, ami jelkép is. Junius esejétől szeptember végéig minden vasárnap kétszer van ingyenes koncert itt. A szobor előtt egy nagyon szép rózsakert van. Mivel minden nap kb. fél nyolc körül léptem be a kapun és mentem keresztül a parkon (kb. 20-30 perc) volt időm tanulmányozni a park reggeli életét. Kutyákat nem szabad bevinni és biciklizni sem szabad. Az egy nyári virágokat kb. háromszor cserélték egy évben. Kis gépekkel söpörték, vagy a havat lapátolták. Engem már megismertek, köszöntek. Egészen más a nappali élete a parknak. Akkor nagyon sok látogató van, hiszen több épület van, ahol kiállitás van, rendezvény. Én pl. 1997-ben egy patchwork kiállitást láttam. Sokszor van filmforgatás. Ami jellemző még erre a parkra, van egy szép tava, ahol igen sok kacsa van. A zöld nyakuk (a képen is látható) annyira szép, hogy sokszor azt hittem, festve van! Nagyon szépek a pávák. Gyönyörüek a farkuk, annak szinei. A hangjuk annál rémesebb! Elnézve az állatokat a virágokat, mindig azt gondoltam, hogy a természet a szinekkel is tud bánni. Ott minden illik egymáshoz. Szóval egy kicsit nosztalgiáztam, hiányzik Varsó és az idén nem jön össze már. Nem panaszkodhatom elég sokat utaztam, de valószinű a hosszabb tartozkodás, vagy a gyakoribb ottlét után van az embernek visszavágyhatnékja. Sokszor megmosolyogtak, hogy én gyalogolok, de aztán úgy vettem észre tiszteltek érte. Nem is volt rossz.

6 megjegyzés:

Monika írta...

Egyébként eléggé furán is néz ki! Lásd következő beirásomat.

Juhizs írta...

Komórka a képet lehet húzni, amikor a szerkesztésben, írásban vagy.
Én is sokszor variálok vele, mire odakerül, ahova szeretném.
Belekattintassz a képbe és akkor húzod jobbra a hosszanti sáv felé, amint látod, hogy hol tartasz, ha írsz pl. és amikor ahhoz a mondathoz érsz, ami fölé szeretnéd a fotót, akkor elengeded.
Ha még sincs jó helyen, akkor újra próbálhatod behelyezni. Gyakorolj nyugodtan, előbb-utóbb szuperül menni fog.
Esetleg emeljél sorközt - hagyj üresen egy kis helyet - ahova beilleszted majd a képet, ha túl sokat emeltél, akkor utólag a delete gombbal eltüntetheted az üres sorokat. Bocs, ha hosszú voltam.
De, persze, talán van egyszerűbb módszer is, hátha valaki megossza velünk.

Zelnice írta...

Szerencsés vagy,hogy ilyen reggeli sétád volt nap mint nap!
Én is észrevettem,hogy sok helyen csodabogárnak nézik az embert, ha 200 méternél többet akar menni,és közlik,hogy az naggggyon messze van,és lehetetlen.

Monika írta...

Nem tüntetted el a pedofil hapsit??? Vagy mégsem az?

Zelnice írta...

Látom,még mindig itt van ez a kellemetlen alak.Kápzeld,most tudtam meg Julcsitól,hogy a nemkívánatos megjegyzéseket a comment után látható kuka-gombbal egyszerűen és egyszer s mindenkorra törölni lehet!
Én már használtam is egy reklámcélú comment leradírozására.
(ezt a szóbeírós cuccot utálom,de ha sok ilyen lesz még,végül én is rárakom a blogra)

Monika írta...

Komórka! Ügyesen eltüntetted ezt a ronda pofát!(bocsánat,de nekem rossz volt ránéznem!)