2008. június 16., hétfő

foltoskodás


Elöször is: kihúzták elől két fogamat. Tehát fogatlan banya lettem. De kaptam egy ideiglenes protkót, amitől szép lettem, de szörnyű megszokni! Kicsit elhanyagoltam a fogaimat és mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy rendszeresen járjon fogorvoshoz, megéri. A félévenkénti ellenörzés a kisebb bajokat megjavitja a nagyobbakat megelözi. Most rendszeresen hetente kétszer járok fogorvoshoz (ő a barátunk!) alul hidakat tesz be, de elől még nem tudni. Esetleg javasolja a beültetést, de az rém macerás. Kihúzás után kb. félévvel lehet a csonkot beültetni, majd arra kb. 3-4 hónappal a fogat. Ja és nem két fillér.
Szombaton voltam F.Gina tanfolyamán Lőrincen. Csiktechnikát tanultunk. Tk. ezeket a technikákat mind ismerem, de igy egybe és hogy közben csináltam is sokkal élvezetesebb és hasznosabb volt. A táborok azért jók, mert ott is sokat lehet tanulni és aki tanulni akar, az késő estig varr. Nekem eddig az ilyen egyszeri alkalmi tanfolyamok jöttek be. Szóval nagyon megvagyok elégedve. Egyenlőre a sok blokkal még nem tudok mit kezdeni, de annak is el fog jönni az ihlete. Amúgy meg rákattantam a gyorstechnikákra és az ujfajta dolgokra. De mellette nem maradok hűtlen a kézivarráshoz. Szerintem ez igy nagyon jól kiegésziti egymást.
Találtam egy vonalzó mintát (egy orosz oldalon!) Amerikában mágikus négyzetnek hivják. Csikokból varrnak egy alapot és arra ráteszik a négyzetet úgy, hogy a sarkai a varráshoz érjenek. Ezáltal ha össze varrnak négy négyzetet, akkor olyan csillagszerű alakzatot kapnak. Még tanulmányozni kell, de érdekes lehet.
Közben találtam három amerikai könyvet a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évekből. Ezekben a régi ismert blokkokat használják fel, aztán jött az internet, az információ áramlás, kénytelenek voltak valami ujat kitalálni. Szóval ebben is van változás és most már határok nélkül. De szerintem a régi technikák és minták továbbra is élni fognak. Érdekes pl. a Protionos festés uj dolog, de a belőle varrt régi blokkok viszont egy egészen ujfajta élményt hoznak. Szóval nincs megállás, ahogy a dal mondja.

5 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Gratulálok a bátorságodhoz, hogy elindultál orvoshoz! Ami elmúlt, elmúlt, most már más élet jön (félévenkénti orvoslátogatással:)))

Én is most indultam nemrég sok évi halogatás után, de sajna nekem 3 heteket kell várnom, olyan ritkán rendel a dokinéni. Azért nem bánkódom. :)

Tessen sokat varrni, akár ilyen foggal, akár olyannal:)))

lomaquilt írta...

Kösz a biztatást! Talán azért estem el, hogy végre rendbehozassam a fogaimat. Gondolom, ha Neked is nagyobb munkákat kellene végezni, nem háromhetente rendelne! De ha csak akkor rendel, hát akkor ki kell várni.

Zelnice írta...

Kedves Komórka!
Ha netán megcsinálod ezt a csíkvarrásból csillagot, kérlek mutasd be! Nagyon érdekesen hangzik,de így nem értem. Esetleg a linked megven még arra az oldalra?

lomaquilt írta...

Megvan a link, de éppen most voltam ott és felújitás van!

Zelnice írta...

Ó,akkor esetleg később...