2008. június 26., csütörtök

foltoskodás


Szóval a mai napom megint Tóni bácsinál telt el, azaz a fogorvosnál. Megállapitottam magamban, hogy a fogorvosi szakma nem egy női szakma, inkább férfiaknak való! Fizikai erő szükséges bizonyos dolgokhoz. Jelenleg a bal alsó hidamat csiszolta és tett be egy ideiglenest. Jövő csütörtökön megyek megint. Már csak a felső hid maradt! Persze ha mindezt beültetéssel akartam volna, arra elment volna több mint félév a milliót nem is merem leirni, hogy mennyi. Nekem igy jó lesz. Saját és pótolt fogakkal jó lesz nekem.
A József krt-on láttam egy méterárú boltot, mondom ide benézek. A táborba kell vinni lesteppelt szendvicset. Meg is van az anyagom, azért egy kis darabot vittem magammal. Ja és zippet is kell venni hozzá. Hát az üzletben látom, hogy nem piros van benne, hanem narancs. Pont az a szin volt, vettem 1 m-t és hozzá zippet. Nagyon kedves volt a hölgy, bármit kérdeztem nagyon szakszerüen válaszolt. Szeretem az ilyen eladókat! Visszafelé aztán a Röftexben és a Böszörményi úti Röltexbe mentem még zippzárért. A Röltexben láttam azt az anyagot, amiből a júliusi Praktikában varrtak függönyt és puffot. Még gondolkoztam is, hogy a két szin találkozásánál az a boszorkányöltés hogyan készült? Na az egész anyag nyomott és méterben lehet kapni!
Hazajöttem, hogy a tegnap kiszabott két táska munkáit folytassam, de sok erőm nem volt. A fog csiszoláshoz kaptam egy injekciót, amitől elzsibbadt a szám, hazajöve viszont kizsibbadt és elkezdett fájni. Szóval a meleg mellé jött a lustaság. Igy kézzel varrok este. Majd holnap nekiállok, talán az idő is kegyesebb lesz. Enni se nagyon tudok!
Viszont hála a lányoknak, tudok linket betenni. Majd ha találok valamit, akkor mutatom. Azért fölteszem kedvencemet Kaffe Fassett-et az ő kötött takarójával!

5 megjegyzés:

Zelnice írta...

Ezeket ő is készíti,vagy csak tervez? Nem tudod véletlenül?
(persze lehet h. mindenki tudja,csak én nem :-)

lomaquilt írta...

Én egy interjúban olvastam, hogy sokat tervez, de sokat ő maga csinál. Pl. nagyon szeret kötni. Különben most volt 70 éves! De igen sokrétű, gobelineket tervez, köt, horgol, pw-t csinál, a mi fogalmaink szerint subázik de nem fonalból, hanem anyagot vág fel 2-4 cm-es darabra, vagy hosszabbra, attól függ mekkora területre. Egy könyvében találtam fotókat Erdélyből, nagyon tetszettek neki a szobák és öltözékek.

Zelnice írta...

Ez a textilsuba megint egy jó ötlet.

lomaquilt írta...

Valamikor nagyon régen a fórumon is kitárgyaltuk! (volt annak vagy 4 éve!)

Zelnice írta...

Látjátok újszülöttnek minden vicc új,az én fórumos múltam még a 2 évet sem súrolja.