2008. október 27., hétfő

farmer táska






Végre elkészült a farmer táskám. Szöszölös munka volt, de azt hiszem megérte. Tény, hogy a minta létrehozása nem farmer anyaghoz való. Én egy orosz honlapról vettem az ötletet, aki irta az pedig egy amerikai könyvből. Aztán én is alakitottam. De tény, hogy vékonyabb anyagból sokkal gyorsabb és szebb. Igy a tűzést sem nagyon tudtam megcsinálni hiába van felső anyag továbbitóm és farmer tűm. A lényeg, hogy kész van és a nagyság kipróbálása mehet a gyakorlatba. Nyárra rövidebb füllel kell csinálni, de télen figyelembe kell venni a kabátot.
Szóval a készitésénél a lényeg a kockákon van.


Veszünk egy mintás anyagot (én 4 cm szélest vettem) és kb. 10-15 cm-es darabot varrunk hozzá két oldalt. Ha sima anyagból készitjük, akkor egyszerűen levágunk egy hosszú darabot. Ebből annyi 4 cm-es csikot vágunk le, amennyi kifér. Az anyagot nem a mintás rész felé azaz kifelé levasaljuk. Ezután hozzávarrunk olyan 10-15 cm-es darabokat. A farmernél a szineket váltogathatjuk. Karton papirból kivágunk egy 10x10 cm-es négyzetet és ezt ráhelyezzük az összevarrt darabra, ügyelve arra, hogy a kis néygzet mindig másként álljon és kivágjuk. Ezután már a kész négyzetekkel dolgozunk.
Az én téskámon az eleje és háta 3x4 négyzetből áll és csináltam egy csikot 11 kockából, ebből lett az oldala és alja. Volt itthon jersey (aránylag kemény) anyagom, az lett a merevitő. Sajnos az árokban tűzés nem sikerült, igy a négyzetek közepén tűztem. Mintás anyagból kiszabtam a bélést és két régi blúzom zsebét varrtam fel belső zsebnek. (lefényképeztem félkész állapotban, de elfogyott a gép memóriája)



Szinéről a kis négyzetek anyagával összevarrtam és visszájára forditva levarrtam. A fogót farmer anyagból és a mintás anyagból varrtam, a bélés anyagával szegtem. Egy szép kék gombom volt, azt fel akartam használni és azzal záródik.
Az egész táska egy ujrahasznositás, mert semmi vásárolt anyag nincsen benne! (a cérnát ajándékba kaptam!)

11 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon szuper lett a táskád, és olyan jó kis hangulatos a színes négyzetektől.

KicsiKató írta...

Nagyon tetszik a táska és az egész újrahasznosítás!!:)

Julcsi írta...

Tényleg újrahasznosított darab, viszont nem lehetett könnyű dolgozni a sok réteg farmerrel.
Nagyon tetszik!

lomaquilt írta...

Örülök, hogy tetszik, mert azt gondoltam, hogy egy kicsit tarka.

katafolt írta...

Nem baj,ha tarka,nagyon vidám lett!

zazálea írta...

Mariann, de jó lett!!4

agibo írta...

Nagyon tetszik nekem is. Olyan jó kis "mindent elnyelős". Minden elismerésem, hogy farmerből ilyen jó mintával varrtad meg. Azt hiszem, én csupán az egyszerű "négyzeteket egymás mellé" mintát vállaltam volna be.

gubike írta...

Nagyon megérte megcsinálni, és köszi a füle hosszára vonatkozó megjegyzést is.

Beertje Zonn írta...

Your bag is lovely!
Kind regards,

Beertje Zonn
from the Netherlands

lomaquilt írta...

Thank Sonja!

Zelnice írta...

Nayon tetszik ez a minta,köszi,hogy megosztottad velünk!!!