2008. október 14., kedd

Foltoskodás

Kezdenek bennem leülepedni az élmények és az első reagálások helyett magamban kezdem helyre tenni a dolgokat. Tegnap az egyik csoport foglalkozáson voltam. Ott is sok minden szóba került. Aztán a beszélgetéseken is felvetödtek kérdések. A CÉH vezetőségében sok igazi müvésszel nem mindig tudja átérezni az egyszerű tagok igényeit. Ezt inkább a fórum vagy topic érzi ill. az ide járók. Olyan ez mint nagyban, vannak állami nagy szervek (úgy általában messze az átlagpolgártól) és vannak a civil kezdeményezések. Azt mondják, hogy az "átkosban" tilos volt civil kezdeméyezésű szerveket létrehozni. Ill. az ügyesebbek valamilyen köntösbe öltöztették. Namármost én úgy érzem .gondolom nem vagyok egyedül- hogy a topic az egyszerű foltvarrókkal is szóba áll. Aztán kinőnek belölük a művészek vagy a pályázók. A csoportokban -tisztelet a kivételnek- jelenleg válság van. Nem tudják mit csináljanak. Pályázatra készüljenek, vagy valami kis varrást, technikát tanuljanak? Esetleg apró dolgok készitésével foglalkozzanak? Hallottam olyan véleméynt is, hogy mi már mindent tudunk, nekünk nem kell tanulni. Ilyen szerintem nincs. Tanulni mindig kell és lehet. Nekem pl. a korak tanfolyam igenis adott most valamit. Függetlenül attól, hogy sokat hozzáolvastam, kerestem, tavaly Maple tanitgatott és csináltam is, de most Ilditől sokmindent tanultam. Igaz mostanában igen foglalkoztat a maradékok felhasználása és talán ezért. De a szinekről, a kmpozicióról sokmindent átgondoltam. Mindenkinek van valamilyen területe amit szeret, én valószinűleg maradok a kis mütyürök és kézi varrás szerelmese. Ha egy japán foltos tanitásán részt vehetnék, akkor lennék boldog.
A zsüri amúgy engem nem érdekel, mivel pályázni nem fogok. Voltak művek, amik a Határtalanulon tetszettek, és voltak amik nem. Ez az én véleményem és magamnak megtartom. Viszont nem tetszenek a TV-ben azok a müsorok, amikor a közönség dönt. A közönség alatt azt is lehet érteni, kinek van jól kiépitett kapcsolatrendszere (és pénze!). Persze ott sem mindig lehet egyetérteni a zsürivel. Persze az lenne az ideális, ha a zsüri és a közönség (pártatlan) véleménye közel lenne!

4 megjegyzés:

zazálea írta...

Mariann! Teljes mértékben egyet értek veled, tanulni mindig kell. És még egy: olyan édes mütyüröket készítesz... :)))
Érdekel, ki mit mond a Határtalanul-ról, én nem jutottam el, de gyűjtöm az infót. Tapasztalat: vegyes lett az idei év (is). :)
Külön kérdés: fordulhatok hozzád blogszerkesztéssel kapcsolatos tanácsért?

lomaquilt írta...

Persze, hogy fordulhatsz, de én csak az alapokat tudom, engem is úgy vezettek rá. A HTML nyelvet nem tudom, most tanulom, de aztán rájöttem, hogy nem változtatom a hátteret, csak kis képeket teszek fel. Van még ami nekem se sikerül. De irjad mi az amit nem tudsz, ha kell szivesen segitek.

zazálea írta...

Köszi, Mariann!
Nem találom az e-mail címed,jó lenne arra írni, még keresem!

lomaquilt írta...

loma6sterkukacgmail.com