2008. november 19., szerda

Komórka

Kastanie keresett meg a nick név választásommal. Egyrészt én vagyok a hibás a nick név választásnál. Tudjátok az index szokott tréfát üzni. Mikor elindult, akkor -nem tudom milyen okból- de nem fogadta be az általam kért loma nicknevet, helyette a vezetéknevemen szerepeltem. Aztán volt valamilyen szerver hibásodás és ujra kellett regisztrálni. Én akkor Varsóban dolgoztam és szerettem volna venni egy mobiltelefont. Cégem viszont úgy döntött, hogy kapok egy szolgálatit. Ehhez ajánlatokat kellett kérni. Lengyelül a mobiltelefon neve komórka (a lengyelek a magyar ó-t u-nak ejtik!). Mivel tele volt az agyam a komórka szóval, beirtam. Mondom úgyse fogadja el. Elfogadta! Aztán mikor végleg visszatértem és találkoztam a neten megismerkedettekkel, akkor döbbentem rá, hogy ezen már nem lehet változtatni. Igy maradok Komórka, de nem komor és Szilvi kitűzőjén mindenki láthatja, hogy milyen is a nevem. Nekem ez egy kis emlék a több mint hat Varsóban eltöltött évről. Az érdekes az, hogy az után a telefon után (ha előfizetéses vagy, akkor két év után 1 zlotyért kicserélheted a telefonod) kaptam egy másikat, de azt le kellett adni, viszont az eredeti megmaradt nekem. Van egy lengyel SIM kártyám is, mert ezt használtuk itthon magyar SIM-el, és Varsóban lengyel SIM-el. Sajnos már eléggé elavult és karácsonyra kértem egy ujat.
A blogelnevezésnél is elsiettem a dolgot és a loma6 (e-mail cimem ami a két nevem első két betűjéből van és a 6-t a szolgáltató tette hozzá. Érdekesség, hogy a nevem és a születési évem, hónap és nap egy számra redukálva összeadás után 6 és 6-án születtem!) De én hiszek a véletlenekben és hiszek abban, hogy semmi nincs csak úgy!
Ha már itt tartunk, akkor a lengyel nyelvről csak annyit, hogy tudtátok-e, hogy a magyar s-t lengyelül sz-nek ejtik, az sz-t viszont s-nek. Pl. Budapeszt. ó-t unak ejtik. Az s hang különbözőségeiről nem irok, mint az a és e alul farkincásról.
Engem Martimez érdekelne, és neki guritom tovább a golyót. (mivel tudom a keresztnevét!)

6 megjegyzés:

katafolt írta...

Gondoltam is ,hogy nem komor :-),érdekes a magyarázat

Bea írta...

ismerlek! :-)

Bea írta...

Lemaradt az eleje, nem tudom miért.Így szólt (volna):
Ó, hát Te vagy az?!:-)
Téged ismerlek! :-)

Juhizs írta...

Nekem mindig is tetszett a nickneved, mert egyedi, de én sem gondoltam, hogy azért ez az elnevezés, mert komor lennél :-)

Zelnice írta...

jaj,de jó,ezt álmomban sem gondoltam volna!

Abile írta...

Köszönjük, hogy megosztottad velünk! :o)