2008. november 26., szerda

Csak úgy

Régen irtam, mivel magam sem tudom miért, de annyi minden más dolgom akadt. Aztán nem akarok leragadni a gépnél sem.
Ime egy kis szűtyőke

Na nem az enyém, nem kell megijedni, de hasonlót, csak háromszirmút varrtunk szombaton egy nagyon jó hangulatú varrónapon. Nagyon örültem, hogy ott voltam, mert sokat tanultam. Az én kis szűtyőkém kész van, de az anyag választás miatt nem lett a legszebb. Origami is volt, nagyon érdekesek, de valahogy az kevésbé fogott meg. Nem tudom miért. Pedig az atasharit szeretem. Mindenkinek van kedvenc technikája amit szeret csinálni.
Aztán K.Edittől tájkép varrást tanultunk. Nem is a tájkép maga, hanem a tanitás stilúsa nagyon tetszett. Aztán rájöttem, hogy ehhez elő kell vennem a himzőtudományomat és azt is gyakorolni kell. Miközben átnéztem egy csomó irodalmat a himzésről, sok mindent láttam. Szóval a technika maga is nagyon megkapott és ennek alapján ötleteim támadtak. De aztán rájöttem, hogy el kell kezdeni a sorozat gyártást. Szóval most az anyagok kiválasztása, sablonok készitése és prototipusok gyártása folyik. Közben azért az élet is megy tovább.
Hétfőn elhoztam az Aréna Kiadótól az új foltos könyvet. Ez nem tildás, egy angol szerző műve. Nagyon érdekesen irja le a dolgok elkészitését. Nekem különösen az tetszett, hogy készitett egy varróeszköz tartót. Azt irja, hogy egyet csinált otthonra, egyet a himzésre, egyet a foltos találkozókra, egyet utazáshoz. Igy a házban több ilyen tartó van. A benne lévő dolgok természetesen ide oda vándorolnak, ha valahová megy akkor végül mindet beteszi a szatyrába! Ez nagyon tetszett nekem. Sajnos én is hajlamos vagyok erre. Ezért szeretnék egy fonott kosarat, amit szivem szerint kibélelhetek. Már kaptam kettőt is. De én olyat szeretnék, amibe egy A4-es nagyságú dosszié elfér. De majd lesz olyan is. Viszont most látom, hogy a közös varrásokra célszerű több szinű cérnát vinni. Igy erre fogok egy lapos tartót varrni. Még van egy csomó gépselymem azoknak jó lesz.
Voltam a Meseboltban, nagyon szép tildás anyagok vannak. nem olcsók. Nem szeretem a drága anyagokat, mert félek elvágni és varrni belőlük. De most nekifogtam és vágom, s varrok.
Ha készen leszek több mindennel, akkor majd mutatom.
Most pedig megyek szemorvoshoz, mert ez a legfontosabb!

1 megjegyzés:

dixike12 írta...

Vigyázz is a szemedre, a Tildásból amit majd varrsz mutasd meg!!