2008. november 28., péntek

Csak úgy


Ma ezt az angyalkát kaptam. Úgy hivják, hogy angyalka pénzzel és csak azok kapják akik megérdemlik. Hát nem tudom megérdemlem-e. Tegnap varrás helyett a szekrényemben csináltam rendet. A fehérneműs szekréynben két polcom van, azokat szortiroztam. Rájöttem, hogy az IKEA katalógusban bemutatott polc, azaz fiók rekeszekre osztva nem is olyan rossz dolog. Majd az ünnepek után kitalálom milyen dobozokat érdemes varrni. Egy csomó ruhát kiszórásra javasoltam. Még többeknek megmutatom és ha nem kell, megy a Máltaiakhoz, vagy az Auchan ruhagyűjtőjébe. Szerintem a szelektiv gyűjtőkhöz kellene ruhagyűjtőt is tenni. A nyugdijasokkal beszélgettünk arról, hogy lehetne egy csere-bere ruhagyűjtést szervezni. Akinek ami nem kell, azt elhozza és összeöntjük, aztán mindenki kiválogatja ami neki kell és igy mindenki jól jár. Még meg kellene szervezni, hogy a megmaradt ruhákat elvigyük a Máltaiakhoz. természetesen én csak olyanokat szórtam ki, amelyek pw célra nem alkalmasak. Ma a háztartással foglalkozom, de jövő héten a varrásé lesz a fő szerep. Kivéve hétfőt, amikor unoka vigyázás és textil egyesületi program van.
A szemem normális, most hallottam a rádióban, hogy sokan nem tudják, hogy glaucomájuk van és csak akkor tudják meg, amikor már késő. Ezért fontos főleg a rövidlátóknak szemszűrésre elmenni. Én háromhavonta kapom a szemcseppeket, amit naponta egyszer cseppentem és javult is. Szerencsére erre a támogatást nem vették le pedig igen drága gyógyszer. (azért a pénzes angyalka jöhet!) De úgye nem a pénz boldogit!
Gyűjtöm a recepteket. Csináltam birsalma sajtot és kint volt az asztalon, hogy szikkadjon. Kettőt csináltam. Az egyik már elfogyott, mert mindenki megakarta kóstolni, hogy megszikkadt-e? Most a másikat elcsomagoltam. Szilikonos formába öntöttem és nagyon szépen kijött. Hamarosan elkezdem a mézes puszedlik és formák sütését. Azonkivül apró süteménynek a coockie egy általam módositott változatát, amivel mindig sikert aratok. A receptjét (valahol a gépemben van) beteszem a Közösen főzünk blogba, de előbb megkeresem.

2 megjegyzés:

dixike12 írta...

Örülök, hogy jól van a szemed, már gondoltam, hogy megkérdezem, de most olvasom, hogy rendben. Vigyázz rá!!!!

Juhizs írta...

" Az egyik már elfogyott, mert mindenki megakarta kóstolni, hogy megszikkadt-e? "
Nagyon jó :-)