2008. november 11., kedd

Nagy utazás-2


Úgy gondoltam egy igen ismert képpel folytatom beszámolómat. Igaz a kép Brüsszelből van (nem én csináltam, az internetről vettem, szerzője Konkoly-Thege György) az EU parlament előtt áll. Ma éppen ezt a részt jártuk be. Aztán beültünk egy kávéra a számtalan kávézók egyikébe (persze sör is van!) sajnos nem a járdéra, mert az idő pocsék. Minden éjjel esik és napközben is erősen szemerkél.
Beszámolómban nem akarok és nem is tudok útleirás szerü dolgokat adni, csak benyomásokat. Sokfelé jértam már és rájöttem, hogy az első benyomások valahogy nekem jobban bejönnek egy adott városról. Ez persze nem ugyanaz mint amit valaki más megél ugyanarról a városról.
De most foltos dolgokról akarok irni. Wiesbadenben voltak workshopok (nem tudom miért igy hivják) szóval egy jópofa kis kiforditom beforditom valaminek a varrását mutatták. Mivel akkor kezdödött, beültem én is. (4 EUR) Kaptam 12 db. rombuszt vliesből és két darab anyagból. Rá kellett elöször simitani, majd, vasalás, rávarrás, vasalás és a nő megmutatta, hogyan kell összeállitani. Erről kaptunk részletes szines képes leirást. Ami nekem uj volt az az, hogy a vliesre (nálunk is lehet ilyen bevonalkázott vliest kapni) mikor rátettük az anyagot, akkor a sarkait egy csipesszel rögzitettük (az egyik német pw-s nő a nagymamás anyagaihoz használ hasonlót, de 7 db. 6 EUR) itt viszont azokat a csipeszeket használtuk, aminek az egyik fele két fekete műanyag csipesz és fém, kinyitva és becsukva lehet papirokhoz használni. Irodai szer. Igen jó hozzá és nem csúszik el az anyag. Azt mondta még a nő, hogy pl. ha nagymamás mintát csinálunk, tegyünk bele ilyen vékony vliest. Egyrészt pontosan ki lehet szabni, másrészt jó tartást ad.
A másik workshop amire nem mentem, kis négyzeteket (1 inch azaz 2,54 cm) varrtak, a szélét beszegték kézzel pelenkaöltéssel. Sokféle diszitést tettek rá. Kiállitva volt több is pl. fekete alapon a lila vagy pink árnyalatai. Karácsonyi anyagba egy kis figura beapplikálva. Szépek voltak, persze olyan babra munka.
Ami még tetszett a kiállitáson, hogy sokan hirdettek különféle tanfolyamokat, persze az adott város üzletében. Ami hiányzott, hogy nem volt kivel beszélgetni, szóval nem volt az a közös varrás hangulata!
Na de befejezem, mert családi program elhiv és a holnapi programm sűrű lesz, aztán megyünk tovább.

3 megjegyzés:

Arien írta...

Nagy élmény lehetett látni a várost, na és persze a kiállitást is.

Julcsi írta...

De jó, hogy a nagy utazás alatt eljutottál ilyen helyre is! Megérdemled!
További jó időtöltést!

Julcsi írta...

A füzetben maradt 3 fotó, amit a fiúknak adtál. Írj, ha véget ért a nagy utazás!