2008. november 18., kedd

Gondolatok a foltvarrásról



Hazaértünk nagy utazásunkból és most feltöltekezve sok-sok élménnyel, elkezdödhetnek a munkás hétköznapok. Nem látszik nagyon jól a képen, de sok szép ujságot, könyvet vettem, kaptam. Sok Patchwork Professional-t. Mindegyiket sokszor áttanulmányoztam, az élményeimmel összevetve, meg a látottakkal, egészen elbizonytalanodtam. Mit értek én foltvarrás alatt, mennyire tudom én művelni, csináltam eleget, tudok valami ujat? Szóval felvetődtek bennem ezek a kérdések, de én mint eleve optimista, azt mondtam magamnak, hogy minden úgy jó ahogy van. Nem vagyok egy kiállitásra dolgozó, sok-sok faliképet készitő, én csupán a hobbymnak tekintem a foltvarrást. Mellette mást is csinálok, csináltam. Tehát szégyenkeznivalóm nincs. Minden bizonnyal a munkáimnak a tálalása a gond. De mivel se eladni nem akarok, se kiállitani, maradok ahogy voltam. Családtagjaimnál, ismerőseimnél ott van egy két általam készitett darab ami rám emlékezteti őket. Ami az élményeket illeti, azok le fognak üllepedni és ujabb ötleteket hoznak. (vetettem magamnak kártyát és nagyjából ez az eredmény jött ki! Ha nem tudnátok engem a jóslás és számmisztika is érdekel) Szóval nem akarok elkeseredni, tudomásul veszem, hogy sokan többet és szebbet alkotnak. Én nem akarok többet és szebbet, én valami sajátot akarok. Jelenleg van feladatom:
3 PIF ajándék készitése. Fejben megvan, némi anyag keresés és varrás
Karácsonyi ajándék az egymásnak ajándékozzunk keretében. Terv megvan, anyag gyűjtés folyik.
Családomnak a karácsonyi ajándékok mellé valami apróságot kell csinálnom. Ezt kitalálni. Többeknek varrott ajándékot adok, ezt kitalálni és megvalósitani.
Mivel sikerült a Korak könyvet megszerezni, jelenleg is egy kis darabot varrok, de a könyvből csinálok egy kicsit nagyobbat. Ezzel a gyakorlással egy nagyobb képet akarok előkésziteni.
Azért nem vagyok annyira elveszett, megjelent a Hirfoltokban a cikkem második része. A lenygel foltvarrásról ill. kézimunkázós élményeimről irtam. Készitek egy cikket a pw-s ujságokról a CÉH honlapjára. (korábban a Magyarországon megjelent magyar nyelvű pw könyveket gyűjtöttem össze)

Munkára fel, hiába rossz az idő, csinálni kell a dolgokat! Végül egy brüsszeli utcát mutatok, ezt láttuk mikor elutaztunk. Nekem nagyon tetszett!

6 megjegyzés:

Mamis írta...

Üdv ismét a fedélzeten...!!!

tuti írta...

Marianna!
Örülök, hogy itthon vagy a Cserepesbe 10-én várunk karácsonyozni és megbeszélni a korházi teendőket. Egyet értek veled, hogy van olyan foltvarró aki csak saját örömére varr én is ilyen vagyok és nem is akarok több lenni.Remélem még nagyon sokáig fogsz a saját és szeretteid örömére "foltozni" Éva

Monika írta...

Szia itthon!
Nagyon sokat ígérő ez a tálalás az asztalodon!:))))
Elfogadnék belőle pár dolgot!:)

Polyák Ildikó írta...

Azt értem, hogy nem akarsz "többet" csinálni, de hogy "szebbet" sem, azt nem. Vagy félreírtad?

lomaquilt írta...

Nem szebbet mindig akarok! Ezért fejtek sokszor. Na és minden egyes munkánál tanul az ember.

kastanie írta...

Egy violinitől érkezett lánckérdést továbbítanék Hozzád, Miért? címmel.