2008. szeptember 26., péntek

Csak úgy




Elöször is három városról teszek fel képeket, a napokban láttam a Duna Tv-ben egy kisfilmet. Végül Riga, Vilnius, Tallinn sorrendben tette fel a gép. Három kis ország, valamikor a Szovjetunió három latinbetűs országának nevezték. Aztán önállóak lettek és az EU-ba velünk együtt léptek be. Mindhárom országba jártam többször és mindig nagyon tetszett. Szeretnék ujra elmenni és körülnézni. Az észteket azért szerettem, mert nagyon sok szép kézimunkát lehetett találni. Sok norvégkötésű (kézi) kesztyűk, zoknik. Sok szövés, vettem egy kis szövött képet. De ugyanez volt található a másik két országban is. Litvániának magyar gyökerei is vannak hiszen az egyetemet Báthory István alapitotta. Na nem akarok történelmet irni, csak felhivni a figyelmet ezekre az országokra.
Tegnap a régi munkahelyem/munkahelyeim (annyi átszervezésen mentünk keresztül) munkatársaival szerveztünk találkozót az egyik régi fönökömmel B.-vel. Elég nagy szervezési munka volt felkutatni, beszélni velük, termet szerezni, megszervezni a szerény vendéglátást. Izgultunk, hogy nem lesz 30 fő. A végén 52-en voltunk, de szerintem még többen, mert a vége felé nagy volt a jövés menés. Sokan dolgoznak igy késöbb tudtak jönni, sokan nyugdijasok és mellette valamilyen vállalkozásban dolgoznak, sokan csak simán nyugdijasok. Jó volt találkozni régi kollégákkal minden kötöttség nélkül. Most már nem volt fönök beosztott viszony, a legfontosabb a fényképek a gyerekekről, unokákról. B. a két lányától 7 unokával és 6 dédunokával dicsekedhetett. De persze nem ez a léyneg, hanem az, hogy találkoztunk láttuk egymást, beszélgettünk. Persze az összegyűltekről egy lista készitése, összefésülése az rajtam maradt, azaz nálam van a következők szervezése. Én mindent elvállalok. Ilyen vagyok, de érzem, hogy néha vissza kell venni. Ezért kell a kézimunka. Amig aktiv voltam és nagyobb munkánk volt, akkor mindig egy pulovert kötöttem. Ez a legjobb feszültség levezető.
Ma aztán elmentünk a biztositóhoz a kocsink biztositásával, pontosabban a számla OTP-n keresztül való átutalásával van gond. Elismerték, hogy ők a hunyók, de kiváncsi vagyok mikor javitják ki, hányszor kell még elmenni. Utána a Lehel téri piacon bevásároltunk és hazajöttünk. A Margit hidra nem tudtunk menni, naivan azt gondoltuk a Lánchid majd üresebb lesz. Hát tévedtünk.
A lényeg, hogy a piac után bementünk a Könyvudvarba az Uj Ex librisbe, ahol én két könyvet vettem az egyik a kelta diszitőművészet a másik pedig a Teleki tértől az Ecseriig. Ebben a könyvesboltban 26% kedvezményt adnak. Multkor az Aréna kiadónál vettem (regiszráció után) az uj Tildás könyvet 2500 Ft-ért (amúgy 3650). tehát most három szép könyvvel lettem gazdagabb. Nagyon jó érzés ezeket a könyveket nézegetni, olvasni. Ajánlom másoknak is. Tudom, hogy előbb veszek könyvet, mint egy pulovert magamnak, dehát ez van!

2 megjegyzés:

Eva írta...

Hi!
I don`t understand a word in Hungarian, but I recognized my hometown Tallinn in one of your pictures :) maybe you visited it recently? If you did, I hope you had great impressions!

lomaquilt írta...

Hi Eva!
I am sorry no speak English. Very much i was in Tallin, Riga, and Vilnius. Very interesting city! Sorry just now tarveller, only remember. In hungarian TV was these city.