2008. szeptember 29., hétfő

Foltoskodás


Ma a körvarrás képet csináltam egész nap, hogy szerdán eltudjam vinni. Egészen más úgy dolgozni, hogy mindennek van helye, nem kell keresni stb. Na azért még van mit csinálni, de alakulnak a dolgok. Sajnos a tűzés nem lesz olyan amilyennek szerettem volna. Muszáj megtanulni a kukacolást, hogy géppel gyorsan tudjak tűzni. Addig marad a kézi tűzés. Na meg nem tudtam magammal megállapodni, hogy a blokkokat hogyan tűzzem. Holnap marad a keretpánt felvarrása és visszavarrása, aztán lefényképezem. A fércelés viszont kivette az erőmet. 1m x 1m nagyságú lesz. Azon gondolkoztam -mivel sok pályázat ilyen méretet ir elő - mit lehet egy ekkora nagyságú valamivel csinálni. Takarónak kicsi, képnek nagy, falvédőnek nem jó. Marad a szekrény. Most kékfestőből szeretnék egy polctakarót varrni. De úgy tervezem, hogy kézzel fogom varrni. Valahogy a kézi varrás és összeállitás mégiscsak jobban tetszik. De marad feladatnak a kukacolás megtanulása és akkor lehet, hogy azzal fogok sokmindent gyártani.
Violám növekszik, már hathetes, szombaton ott voltam vigyázni, de szegénykém 3 óra után nem érte be velem! Na majd ha nagyobb lesz! De határozottan szépül és lányosodik! Ákoska is szép és aranyos de ő fiú. Érdekes, annyira a fiúkhoz vagyok szokva, hogy Vilcsikét mindig fiataluraztam (mikor tisztába tettem, aztán rájöttem, hogy más a technika is!) Na de nem az unokákról akartam irni, hanem arról, hogy holnap befejezem a körvarrás képemet!

3 megjegyzés:

bruercsi írta...

A kukacolás nekem is mumus! Lever a víz, amikor rákényszerülök! :) Kár, hogy nem írtál többet a kicsikről, szívesen olvastam volna róluk!!!

nana56 írta...

Kedves Marianna!
Kérek postacímet a PIF ajándékhoz!
Köszi.

nana56 írta...

Ja, a gyarmatiannikukacgmail.com-ra. :-)