2008. szeptember 9., kedd

Csanaki ajándék


Tavaly a csanaki táborban - a topic találkozón - mindenki kapott Loncitól egy kis filcből készitett állatkát. Én ezt a kis kutyát. KisÁkos annyira megszerette, hogy minden alkalommal mikor nálunk van, játszik vele. Fő attrakciója az ijesztgetés és nagyon tetszik neki. Ezért is fényképeztem le. Loncitól kaptam egy macska szabásmintát, amit megcsinálok és azt a kishúga fogja megkapni. Érdkes, hogy mindig ott van az asztalon egy kis tálkában a kutyus, másik két apró állatkával, de azok nem kellenek neki. Ez az egyik fő kedvenc. Másik a labda és a boszorkány. Azt hittem félni fog tőle, de nem. Majd lefényképezem, de a fényképezés mellett a képkicsinyités még rejtély előttem. Miért volt más program és most miért nem tudom kicsinyiteni, nem tudom. Azt se tudom milyen prgram volt amit levettek és vissza kéne tenni. Most hiába állitom be azokat az értékeket mint régebben, akkor csak a kép egy része jelenik meg. Pedig nem Photoshop volt. A videót már sikerült visszaállitani, sőt kibontani is tudok rar és zip fileket. Becsomagolni még nem. Hát ez van.

2 megjegyzés:

kastanie írta...

a windows paint-je biztos kéznél van, azzal is tudsz kicsinyíteni: megnyitod benne a képet, a nyújtás/döntés menüpontban tudsz kicsinyíteni, pl.nyújtás 30%-osra, aztán mented

lomaquilt írta...

Kösz, de azelőtt nem ezzel csináltam, hanem a pixelekben beállitottam a 800x600-ast és igy az egész kép látszodott, csak föltudtam tenni. Nem tudom miféle programom volt. Egy menűsor és ott a reseizare-val csináltam. Na ezt a programot, vagy mit keresem. Megpróbálom a painttel, de félek, hogy sok próbálkozásom lesz!