2008. augusztus 9., szombat

Csak úgy........




Régen irtam, mert varrok és mert izgulunk a jövendő unoka miatt. Tegnap gyönyörű idő volt felmentünk a nászomékhoz, ott volt a menyem kisunokám, majd megjött a fiam is. KisÁkos nagyon élvezte, hogy kertben szaladgálhat, a dinnyemagokkal etetheti a csirkéket. Van enki egy kis háza, oda ki be jár. Nagyon élvezete. Ma nem mentek fel, mert nem volt olyan az idő, hozzánk jöttek, a kicsinek vettek egy kókuszmatracot, a rajta lévő lepedőt az anyja kimosta és összement. Megigértem, hogy varrok rá egy ujat. Igy délelőtt a lepedőket néztem. Fehér alig van, de találtam egyet. Kell venni lepedőt, mert a mostani ágy szélesebb és az én lepedőim keskenyebbek.
Nem mutattam, hogy mit varrtam a fogorvos asszisztensének. Gyorsan felteszem, a fórumra feltettem már.
Az első képen a neszeszer látható a Lidlis szatyorral (amit egy tanfolyamon tanult csikokból készitettem) A második képen látható a benne lévő tűpárna és tűtartó. A tűpárna nem olyan lett amilyennek akartam, jobb lett volna azt a kerek hat-vagy nyolcszögletű cérnával körbetekertet csinálom. A harmadik képen a belső zsebe látszik, aminek a szélét disztűzéssel tűztem meg. Láthatóan örült neki akinek adtam. Mégiscsak jó érzés, ha az ember tudja, hogy akinek adja az örül neki.
A rendcsinálásomat be kell fejezni, már szépen fogynak a dolgok. A legnagyobb gondban azokkal az anyagokkal vagyok, amiket a régi ruhákbók fejtek. Alaktalanok vékonyak stb. De pl. crazy alapnak nagyon jók. Sőt most találtam egy csomó mintát (viszkóz) nagyon szépek, de kevés. Vékony, nyúlos anyagú. Viszont rávasaltam vliesre és már más lett. Egyenlőre a kukacolásnak még a tanulásához sem fogtam, de kellene már azzal is foglalkozni. Szóval van feladat bőven, de ha a kisunoka megérkezik, akkor többet fogok lemenni legalább főzni. Igy az anyuka a gyerekkel és testvérével tud törödni.

3 megjegyzés:

Mamis írta...

Ilyen jó mintás anyagot hol lehet venni?Amúgy nagyon jó lett!

lomaquilt írta...

A Meseboltban. Sajnos későn vettem észre, hogy kicsire szabtam, de a zsebek segitettek.

M.I.Eszter írta...

Kérlek, kattints a blogomba egy meglepetésért!
Üdv.
Eszter
http://eszterkezimunka.hu/blog/?p=114