2008. május 18., vasárnap




Tegnap voltam Szentendrén a közös varráson. Jó volt, jó volt látni az ismerős arcokat. Kicsit szégyelltem, hogy még mindig nincs foltos táskám. Hiába én a mütyüröket gyártom. Pirinek csináltam egy kis neszsszert két zsebbel az oldalán kisebb varrós cuccoknak. Az a teritő volt az asztalán, amit én horgoltam neki. Szép a lakása, csöndes helyen, kényelmes, a fia nem messze lakik. Végül nagyon rendes a fiaitól, hogy az anyjuknak szép és nyugodt öregséget biztositanak, sokat köszönhetnek neki. Ha nem erőszakoskodik, akkor nem vitték volna ennyire. Jó volt a régi dolgokról beszélgetni. Istenem hogy megy az idő! Ki tudja én hogyan öregszem meg. Egyenlőre semmire sincs időm. Persze dolog is akad bőven. Sárival beszéltem, a magyar könyveket vihetjük neki, jövő héten elmegyek az orosz Kultúrába és megbeszélem az orosz könyvek elvitelét. Aztán az IKEA-ba megvesszük az átlátszó dobozokat és bepakkolom az anyagokat. Igy minden egy helyen lesz az ebédlőben felszabadul a kupi. Még ki kell találni, hogy a postát a "kulturszeméttel" együtt ideiglenesen hol tároljuk.
Vettem lenvásznat, himzett, táskának való. Nagyon szép. Rózsás azaz virágos anyaggal fogom bélelni. Most ez a divat.
Az alábbi táskát néztem ki (persze megfogom változtatni)
A két szabásminta szerintem egyforma, de lehet, hogy az egyik az eleje a másik a háta. Alul a becsipések nem lesznek, hanem háromszög bevarrást csinálok.

4 megjegyzés:

beszand írta...

A közösvarráson mit varrtatok. Láttam pár képet, de erre nem derült fény a számomra. A táska amit mutatsz nagyon jó. Mekkora a mérete, mert azt nem látom a szabásmintán?Tetszik!

idi írta...

Szia.Hogyha nem haragszol,elvittem a mintát az oldaladról mert nagyon megtetszett.Köszi.

lomaquilt írta...

Örülök, hogy tetszik a táska. A szabásmintát 200%-ra - azaz duplájára kell nagyitani. Gondolom azért vannak a részek külön, hogy darabonként nagyitsad.
A közös varráson egy kilenc darabos blokkhoz fát, madarat, épületet varrtunk (applikáltunk) amit kilenc darbosan kisorsoltak aki tombolajegyet vett. Szerintem ez nem egészen fair, de hát ez van!

Ami Szigeti írta...

Szia! De jó ez a táska! Ugyanaz a szabása, mint az enyémnek, csak kisebb. Lehet, hogy kell egy ilyet is csinálnom? ;-)