2011. július 1., péntek

Foltoskodás

Ez itt ugyan nem a reklám helye, de nem tudok szó nélkül elmenni a Varróvilág tulajdonosainak kedvessége és üzletük gazdagsága mellett. Ha visszagondolok, hogy nem egészen 10 évvel ezelőtt egy választékú nyugati üzletben a szemünk csak nézett és mindez most itt van nálunk és elérhető.
Van egy középkategóriás Husqvarna gépem, amit szeretek, de szeretném, ha még többet tudna és azt én is tudnám művelni. Kezdem azzal, hogy mikor vettem, ez volt a márkájában a legjobb. Szerettem volna olyan gépet venni amin van IDT (felső anyagtovábbitó)de olyan nem volt. Igy azt kiegészitőként megrendeltem és asztal nagyobbitóval és rámával, valamint szükséges talpakkal az enyém lett. Itt nagyon fontos, hogy a márkájának megfelelő kiegészitők legyenek!

Ime a gépem. Jelenleg az IDT fel van szerelve. Ehhez egyfajta talp tartozik. Amennyiben viszont másik talpat szeretnék felszerelni, akkor le kell szerelni az IDT-t és visszaszerelni azt a kis műanyag szerkentyűt, amihez tudom a különféle talpakat csatlakoztatni. Sokféle talpat találtam, de azok egyike se volt jó az és szerkentyűmhöz. Ekkor ajánlottak egy újfajta fémből készült szerkentyűt, amihez minden talp csatlakoztatható. Nosza rajta ennek boldog tulajdonosa lettem.

A fehér műanyag a géphez adott a fémből készült az új szerkentyű. Ha új talpat akarok venni, akkor ezzel a két kis bigyóval megyek vásárolni!
De ezzel nem lett vége a vásárlásnak, ha egy üzlet beindul...

A talpak balról jobbra az első egy állitható zippzárfelvarró talp, aztán egy ferdepánt felvarró, amibe a már összevasalt ferdepántot kell beletenni. Hogy két varrással szépen tudjon varrni, vettem hozzá egy ikertűt. Az egyik műanyagtalpa görgős, ami nehezebb azaz vastagabb anyagok varrásához alkalmas, a másik egy nyitott applikáló talp.
Most nagyon boldog vagyok, a következő dolgom az lesz, hogy ezeket a dolgokat gyakorlatban is kipróbáljam. Sajnos a ferdepánt behajtó talp nem az volt, amit én szerettem volna.
Szóval annyi mindent találtam abban a pici üzletben, hogy eltudtam volna tölteni még sok időt. Köszönet a szakmai tanácsokért és a kedves kiszolgálásért!

3 megjegyzés:

Cinella írta...

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a ferdepántvarró talpat bármilyen géphez lehet használni? Nekem egy Janome Harmony 2041 varrógépem van.
Köszönöm.
Cinella

lomaquilt írta...

Attól függ, hogy az a rész, amire rá kell pattintani a ferdepántvarró részt, ugyanolyan méretű-e. Nekem nem volt ugyanolyan és ezért kellett egy másik kis alkatrészt venni (2.kép) amire rátudom pattintani a ferdepánt varró talpat. Ezt az üzletben megmondják. De úgy iy megtudod, ha leméred annak a szerkentyűnek a szélességét, amibe be kéne pattintani ezt a talpat.

Cinella írta...

Köszönöm!