2009. július 19., vasárnap

Foltoskodás


A vasárnapomat foltoskodásnak szenteltem (egyéb házi munkák mellett). Ez abból állt, hogy rendet csináltam a varróasztalomon. Hiába van szép nagy varróasztalom, ha azon nehéz rendet tartani. Talán úgy lenne jó, ha egy sarkom lenne, ahol egy asztal egy szekrény és egy polcos rész lenne, valamint szabad falfelület. De úgyebár mindig mást akarunk, mint ami van! Van egy nagy asztal és kész. Alatta egy ágyneműtartó ami igen alkalmas a vliesek, és nagy darab akármik tárolására. Hiába vettünk három darab fiókos tárolót és kettő darab dobozt, négy fiókost kellett volna venni és négy dobozt. Miért? Nem az anyagoknak, hanem a varráshoz szükséges rövidárúnak nincs hely. Nagyon helyes kis kosárkákban vannak, de azok mind az asztalon. Igy olyan rendetlenség van. Hiába rendeztem szinek szerint az anyagokat, amivel nem tudok mit kezdeni, azok a turkálóból és más helyekről kapott anyagok, amiket nehéz formára hajtogatni, mert vagy kicsik, vagy nagyok. De pl. a nagyok (pl. dunyhahuzat mintás) nagyok jók hátlapoknak stb. Tehát rendcsinálás volt, aminek még nemigen találtam helyet azok a félig kész munkák UFO-k és a kész munkák. Aztán az irodalom. Az más helyen van, de ohatatlanul gyűlnek a szabásminták, innen onnan szerzett, nyomtatott lapok. Ezeket dossiékban rendezem, de azoknak is kell hely. Na tegnap rendet csináltam, a vágólapom üres. Ami a legjobb, megtaláltam egy nagyon régen vásárolt Fiskars késemet. Valahogy nem tudtam használni. Nem tudom miért. Aztán kaptam egy Olfa-t de annak a kése nem birja sokáig. Tegnap kipróbáltam a Fiskarst és nagyon jó. Különben jó helyen volt, de ott nem kerestem.
Készülök táborba a hétvégén. Sokmindent kell előkésziteni, és tényleg jobb ha otthon előkészülünk, legyen időnk ott csak a varrással foglalkozni. De bizony időigényes és helyigényes. Már csak azért is, mert elő kell szedni egy csomó anyagot, kivágni stb. Aztán kisdarabokat keresni. Viszont az nagyon jó, hogy a gépem állandó helyen van és bármikor leülhetek mellé. Talán igy lehet sokmindent megtanulni. A tábori pontok között sok érdekes van, remélem sokat tanulok. Ennek ellenére Katafolt táskái nagyon megfogtak, megnéztem a videót a készitésről és "bekattant". Már régen szemezgetek ezzel afajta táskával, de másként képzeltem a szabását. Nekem van egy készen vett (impregnált textilanyagból) de az kicsit másként van szabva és zippzárral záródik. Igen kényelmes addig amig nem kell belenyúlni. Attól kezdve kétkezes lesz azaz le kell tenni és úgy belenyúlni. Apróságokat nem lehet benne tartani, mert azt nem lehet megtalálni. Na ezért gondoltam, hogy ezt a táskát kipróbálom.
Jövőre viszont elszeretnék menni olyan táborba, ahol táskát varrunk. Egyenlőre kicsit zavarnak azok a táborok, ahol sokan vannak, nem tudom miért. Talán azért, mert félek, hogy én lassabban dolgozom, vagy nem oylan szépen és nem tudok lépést tartani stb. De szerintem ez másokban is van, lehet, hogy csak én érzem igy. Mindegy most táborra fel és készülünk! Még van mit csinálni, legalább két teljes napot. Aztán ha sikerül, akkor mutatok képeket is.

4 megjegyzés:

Marika írta...

Nem vagy egyedül én is mindíg úgy érzem ,hogy jaj de nem tudok semmit .De aztán helyre áll az önbizalom .Sosem vagy egyedül !Nem úgy mint itthol nincs kitől kérdezni .
Érezd jól magad!Jó táborozást !

Abile írta...

De jó lesz Neked!! Jó táborozást kívánok és kiváncsian várom a képeket!

bruercsi írta...

Jó készülődést kívánok, de ugye nem felejtetted el a pasis dolgokat? :))
Várom a tippjeidet!!

Mehike írta...

Mindig olvasni szoktam a bejegyzéseidet , de ritkán reagálok. Most is csak azért, hogy tudd mennyire hiányzik már a személyes találkozás Veled. Hétvégén esetleg nem csuklottál? :-))
Amúgy jó táborozást kívánok. Sajnos én nem tudok menni, mivel aug.elsejével kezdődik Csanakon a táborunk. Pusz