2009. április 3., péntek

pénztárca

Mostanában a net igen gyakran nem enged be, várható, hogy szerelő, vagy szakértő részvétele szükséges.

Varrtam egy pénztárcát. Ez ebben a műfajban a prototipus-0. Úgyanis egy pénztárcát kell kijavitani és erre a legjobbnak azt találtam, ha varrok egyet.
Még a tetjére valamilyen diszt kell varrnom. Sajnos a kordbársony nem bizonyult jó választásnak, szöszöl, minden hozzá tapad. Szóval kell a tapasztalat.
Hogy miért o-k tipus, azért, mert ezen fogom a hibákat magamnak felsorolni és ebből tudom milyet is szeretnék. Lehet, hogy az majd a harmadik vagy negyedik lesz, de hát a gyakorlat teszi a mestert, mondja a német!
Ledanna kérdezte a blogjában, hogy az ujabb/régebbi tipusú pénztárca fém zárást mivel kell rögziteni. Erre találtam egy régi pénztárcát, amit én "ékszer" tartónak használok. Bőrből van, sajnos a szép pink szine kifakult és bélelt. Ez szerintem valamilyen erős hozzányomással lett illesztve.
Ami viszont igazi kincs és ritkaság, az egy gobelin táska (meg kell javitani, de nem olyan egyszerű és ezért húzodozom) aminek igen szép a záró része és öltésekkel van rögzitve. Sajnos a bélést is ki kell cserélni.





9 megjegyzés:

Bea írta...

Klassz ez a régi táska!
A kordot én szeretem. Milyen díszítést szeretnél rá?

lomaquilt írta...

A táska nem kord, hanem gobelin kézzel készitve és az a bajom, hogy ahol hozzá kell a füléhez varrni, ott szakadt el és nincs anyag. Tehát vagy varrok hozzá és fejtek, majd varrok ujat (ehhez nem fülik e fogam) vagy nem tudom mit csináljak.

Bea írta...

Szokás szerint nem fejeztem ki magam érhetően, bocsi. Én két táskáról írtam. A gobleinhez nem tudok hozzászólni így látatlanban.

bruercsi írta...

Ismét ügyeskedsz! Szeretem, hogy szeretsz kísérletezni és hogy nem adod fel. Én az önálló tervezésű patchwork-ös pályafutásomat egy táskával és egy pénztárcával (nagyon hasonlóval) kezdtem még tavaly nyáron, ha van kedved nézd meg! Köszönöm, hogy megtiszteltél a blogomban és leírtad tárolási szokásaid!

Monika írta...

Komórka: tegnapelőtt kaptam kézhez a csodálatos ajándékaidat,mert nem voltam itthon,csak ezt nem akartam leírni a blogba.Betörők...
Írtam neked mélt.És NAGYON,DE NAGYON köszönöm!!!!!!!

Juhizs írta...

Szép ez a táska, megérdemli, hogy törődjenek, kicsit "bajlódjanak" vele.

zazálea írta...

Tetszik!

Névtelen írta...

Szia!

Klassz a táska!!

Csereberén olvastam hogy a férjed régi filmeket tesz át vhsről dvdre. Milyen filmeket?

Luna

lomaquilt írta...

Hát elsősorban az őáltala készitett filmeket, mivel régóta videózik. Ezenkivül a családnak hasonlóan. Ill. szokott valakinek a szülinapjára összeállitást csinálni hosszabb időszakról. Sajnos amivel el van maradva, az a 2x8-as filmek áttétele. Ezt még tanulja, elég drága ha csináltatja.