2009. február 5., csütörtök

Neszeszer-fityegők

Colette az alábbi bejegyzést tette blogjában:
A JÁTÉKBAN azzal lehet benevezni, hogy a cipzár fotóját felteszitek a saját blogotokba, ennél a bejegyzésnél viszont hagytok egy üzenetet, hogy a többiek is tudják, ki az aki velünk játszik. HATÁRIDŐ péntek este 8 óra legyen. Aki részt vesz a játékban, apró ajándékot kap tőlem.

Na ehhez kivánok csatlakozni, de mivel időhiányban szenvedek elővettem pár régi neszeszeremet, amit vagy nem ajándékoztam el, vagy nem voltam vele megelégedve és azokat mutatom be. Az ujabbat már másként disziteném, igyekezve a neszeszer külsejéhez igazodni. Addig is ezt a párat mutatnám meg
.
Ennél a neszeszernél elfogyott az a sárga anyag, amivel a tetejére varrtam a ferde pántot. Igy a szivet más árnyalatú sárgából kellett varrni és a kör bigyót is.

Ezt a neszeszert egy turiban vett selyemből csináltam. Elöször sugárirányban kézzel letűztem, de a közepe olyan üresnek tünt, igy oda gyöngyöket varrtam. Aztán az már természetes volt, hogy a húzoka is gyöngyökből legyen.

Ezt a varródobozt a bajnai nyári táborban csináltam és a kedvenc tulipán motivumú függőt tettem rá. Mivel a füle lezárást takaró yo-yo-ra gyöngyöket tettem, itt is tettem a tulipánra gyöngyöket.

Ez egy közönséges neszeszer tulipán függővel. A zippzár egyik végének a bevarrása nem tetszik, ezért maradt ez meg. Különben használom, mert sokminden belefér jó nagy.

Ezt a szűtyőt Szabó Panni tanfolyamán tanultam és varrtam. Ez alapján varrtam a PIF szűtyőkéimet (a zsebek mintájául szolgáló kis képek nagysága miatt kisebb lett) Ott ezt a függőkét varrtuk rá. Egy fél körből készült.


Ime a függőkék közelebbről.
Ez a neszeszer egy félkész (még a zippzárt le kell varrni boszorkényöltéssel és a talpába erősitést varrni) Mivel ezt varródolgoknak szánom, igy gombokat tettem a függőkére. A crazyhez jól illenek a különféle szinű gombok.

Ez a három legujabb neszeszerem (már megvan kik kapják!) Mivel nem tudom, hogy holnap feltudom-e tenni, most mutatom meg. Még a kis kupok fölé kalapocska, vagy levélke kerül, hogy eltakarja az összehúzást.

Most, hogy végignéztem, rájöttem, hogy én is mennyire másként nevezem a fityegőket, függőkéket, bigyót stb. Fogadjátok úgy ahogy van!

6 megjegyzés:

Bea írta...

Jópofák.
Egy valami nekem is van, amit fel kéne turbózni.

Abile írta...

Húúúúúúha! Jó sok neszeszert csináltál. A tulipános fityegőd tetszik nekem a legjobban.

leda írta...

jaj, de jó ötletek! 3 gombosat én is varrtam, de elajándékoztam!

Colette írta...

Örülök, hogy játszottál velünk, rengeteg ötletet adva a többieknek. Az ajándék sem fog elmaradni:)))

tuti írta...

Nagyon jók a fityegők, bigyók, bogyók, lógók függők, díszek mindegy minek hívjuk és a neszeszerek is. Most készül a tőled kapott szabásminta és instrukció alapján az én neszeszerem is.

Zelnice írta...

a batikolt neszi tűzése meg díszítése eszméletlen jó!