2009. február 16., hétfő

Csak úgy


Pénteken február 13-án kis Violánk 6 hónapos lett! Hogy megy az idő! Ezt mindig a gyerekeken lehet észrevenni. Mi maradunk fiatalok és bohók ők meg nőnek! Érdekes a két gyereket megfigyelni. Viola mosolygós, de ugyanúgy igényli, mint bátyja, hogy kézben legyen, ha társaságban van. Ákos már önálló sokat játszik, persze szereti ha körülötte vagyunk.

Nemrégen még ezt a kisfiút sétáltattam kocsiban és már egy önálló kisfiú, aki már sokmindent maga csinál. Szóval a gyerekek nőnek és ez jó!

Itt pedig ők ketten. Nekem ők a két kis anygalkák! Örülök, hogy vannak és örülhetek nekik. Mindenkinek ezt kivánom, hogy lássa a gyermekei boldogulását és az unokák növekedését.
Más!
Múltkori bejegyzésemben a divat cimszó alatt a szoknya és nadrág hordási szokásairól irtam! (a képen látható páva szoknyát én nem kivánom felvenni, de nagyon tetszett különösen a szinei!) Azt csak megállapitottam, hogy egyre többen hordanak nők nadrágot. Ma viszont a városban jártam és többeket láttam szoknyában a legujabb tipusú lefelé bővülő, részekből szabott szoknyában. Úgy vettem észre, hogy ez a fajta szinte minden testalkatra jók és sokszor igen elegánsak. Mivel hosszúak, takarják a lábat. Nem akarok senkit rábeszélni a szoknya viselésére, csak érdekességként és elgondolkodtatónak találtam. Ezzel talán ellentétes az a tény, hogy a kis lányok (úgy 2-3 hónaptól fogva) szoknyát hordanak. nekem ez furcsának tünt (talán mert két fiam van, és abban az időben a lányok, fiúk rugdalozót hordtak!) Lassan az lesz, hogy a kislány szoknyában megy az anyukája mellett aki nadrágot hord, amit nehezebb megfogni!

10 megjegyzés:

Juhizs írta...

Én is majdem mindig nadrágban járok, holott egy csomó szoknyám van. Az ok egyszerű: felveszek egy harisnya nadrágot és egy-két alkalom után kilyukadnak, nem telik rá, hogy minden szoknyahordáskor pocsékba menjen egy harisnyanadrág... prózai, de így van...
Drága cipő, olcsó cipő egyaránt tönkre teszi a harisnyáimat, pedig le vannak a körmein rendesen vágva...
Az unokáid pedig tüneményesek - bár, ezzel kellett volna kezdenem, ez a dolog tartós - nem úgy, mint a harisnya...

Julcsi írta...

Édesek és gyönyörűek!!!!!!!!!

Nekem még az furcsa, vagy inkább vicces, amikor egy rövid hajú lány és egy hosszú hajú fiú kézen fogva sétál:)

mmama írta...

Nagyon szépek az unokáid.
Igen csak Ők öregszenek, a mi ikreink is 13 án pénteken voltak 8 hónaposak, szalad az idő.
Kivánom minnél tovább tud életükben
kisérni Őket.

lomaquilt írta...

Juhizs!A hosszú szoknya takarja a harisnyát!

Lonci (Győr) írta...

Nagyon édesek az unokáid. A szoknya hordás divat még fiatalon, de a nadrág praktikus, mert nem fázol fel gyorsan.

dixike12 írta...

Nagyon aranyosak, büszke lehetsz!!Ma nagyon jó szoknyákat láttam a Délinél a hindu boltban!!! Hosszú bővülő, olyan ápol és eltakar.

katafolt írta...

Angyaliak az unokáid !

Zsukkata írta...

Édesek a gyerekek :o)! A kicsilány majdnem egykorú az én lánykámmal, ő most lesz 21-én fél éves. A fiúunokád is szerintem a fiam korosztálya, ő meg 26 hónapos :o)

Monika írta...

Tüneményesek a gyerekek!!!!!!!

tuti írta...

Nagyon édesek az unokáid, tényleg, hogy szalad az idő és ők gyorsan "öregszenek" emlékszem Bajnán voltunk amikor már készültél a jövetelére és itt van lassan már eléd szalad. Ákos már nagyfiú, de még neki is kell a dédelgetés. Az én kicsi unokám egy hónapja óvodás, szeret járni és szükség is van rá, hogy gyerekek között legyen, megtanulja, hogy nem minden körülötte forog, persze ez otthon továbbra is így van. Én is nadrág párti vagyok,szeretem mert sokkal egyszerűbb benne leülni a szőnyegre, leguggolni a homokozó szélénél, vagy bogarak, csigák megfigyelése közben. Egyetértek Juhizzsal, hogy a harisnya könnyebben tönkremegy mint egy zokni. Persze vannak alkalmak amikor az ember lánya szoknyában virít, esetleg miniben -persze nem 60 évesen-, úgy gondolom, hogy valóban egy érdekes jelenségre hívtad fel a figyelmet, de lényeg az, hogy jól érezzük magunkat és nadrágban vagy szoknyában sokáig szeretetünkkel vehessük körül szeretteinket.