2009. február 3., kedd

Csak úgy!

Kaptam Mónikától meghivást a kézirás megmutatásár, amit sajnos nem tudok teljesiteni, mivel a szkennerünk nem jó. De úgy vettem észre, hogy a többieké nem tulságoasn olvasható, nem látható. Colette inditott egy játékot a zippzár diszitőre ötleteket. Ezeket holnap megpróbálom lefényképezni és föltenni. De ezzel úgy vagyok, hogy egyszer az egyik fajta tetszik és akkor mindegyikre azt teszem. Már gondoltam arra, hogy kis mintatárat csinálnék. Voltam egy tanfolyamon, ahol Gelencsér Klári mutatott egy ilyen "bigyó" tárat.
Most viszont egy nagyon régi (RETRO) képet szeretnék mutatni. A baloldali első lány én vagyok a mellettem lévő lány találta a képet a neten valahol. (mindketten boldog nagymamák vagyunk!) Nagyon meghatott ez a kép (na nem azért mert pár kilóval kevesebb voltam!) de rájöttem, hogy a fiatalság minden gondjával, bajával azért szép időszak! Persze nem sajnálom, hogy eljártak az évek, mert igy tapasztaltabb lettem, de érzelmesebb is ezért szeretem nézni a régi képeket. Ami nem látszik, hogy kalocsai papucsokban táncoltunk. Egy műkedvelő egyetemi tánckar volt különben. Sajnos a kép minősége nem a legjobb. Akkor még nem tudtam, hogy bekötik-e a fejem, azaz hivatalosan is viselhetem-e a főkötőt!

5 megjegyzés:

Kaoka írta...

Nagyon helyes voltál. Gyönyörű a ruhátok is. :)Biztos nagyon jó volt, mert fülig ér a szátok. :)

Monika írta...

Komórka!Ugye ez a Mónika nem én vagyok,mert én senkinek nem küldtem tovább.
Hogy a neten találtátok a képet?Mondja valaki,hogy nem jó a net!:)Persze ki mire használja....
El vagyok olvadva ettől a képtől!!!!te néptáncoltál is?????

mmama írta...

Gyönyörűek ezek a ruhák, érthetetlen számomra, hogy itthon nem becsülik.
Most küldtem egy himzést külföldre,
ott meg nagy becsben tartják.

lomaquilt írta...

Nem Mammka nem te vagy, a kézimunkások közül Mónika és ezen a néven van a blogja.
A ruha kalocsai és nagyon szerettük. Én sokat nyaraltam Kalocsa mellett egy kis faluban igy nagyon közel van hozzám az igazi kalocsai himzés és népművészet. Igazad van Mmmama nem tudjuk értékelni szép népművészetünk formáit, azaz sokkal többet ki lehetne belőle hozni!

dixike12 írta...

Én is néptáncoltam, és multkor néztem meg a régi képeket, nem ismertem magamra, de ha a te képed megmutatná valaki, téged sem ismernélek meg.Hát ilyen az idő múlása, nem biztos, hogy öröm a régi képeket nézegetni.