2008. július 16., szerda

Táska





Alcimnek azt adhatnám, hogy egy táska születése. Kicsit Luca széke szerint készült, de ennek több oka is volt. Szóval azzal kezdödött, hogy tavaly voltam táborban és ott láttam ezt a táskát. Kiderült, Tatabányán varrták és igen divatos. Nem mondanám, hogy mindennapi viseletre való, a neve is az, hogy pakolós táska (természetesen japán eredetű!). Nagyon megtetszett, de aztán valahogy elfelejtödött. Ez év februárjában elöször voltam festeni. Három szint festettem üvegben, türkiz, sárga és pink. Csináltam tálcás festést is és igen szép zöld sárga lapokat kaptam. Na mondom ebből táska lesz. Elöször arra gondoltam, ez olyan "hippis" lesz, túl élénk, de kiderült nem. Elizanikótól kaptam szabásmintát, leirást és elkezdödött a munka. Az elő és hátlapnak egy-egy zöld sárga lapot vettem és az aljának szintén. De ott leesett még egy darab. A két oldalára vadlibákat varrtam az egyszinű anyagokból, az egyiken kékek a másikon sárgák. Két szélére a leeső darabokat tettem. Áttanulmányoztam ki hogyan csinálta az ő ilyen táskáját. Az eredeti modellnél a táska fogója egy kör alakban lett kiképezve. Ezt akartam átalakitani, mivel én vállra szerettem volna tenni, de úgy, hogy ha kézbe veszem, akkor ne érjen le a földre. Ezért meghosszabbitottam a füleit. A többi modellnél a varrás belül volt és a béléssel takarták. Csak a fülét ferdepántozták. Én viszonz úgy gondoltam, hogy a pink másodfestés lesz a bélés és ferdepántozással varrom össze az oldalát alját és a füleit. De ezt a pink elsőfestésből. A füleit szépen összevarrtam de olyan trikószerűen. Kicsit furcsának találtam és kényelmetlennek. Aztán megnéztem a képet és rájöttem, hogy rosszul varrtam öszze. Na középen elvégtam és pink anyagot tettem oda. Igy még érdekes is lett. A tűzés egyszerű. Az elejét, hátát, oldalait és alját vliessel béleltem és rátettem a "szürkére" ami nálam fehér (egy régi beszerzés!) és szépen megvonalaztam. Az egyik oldalánál volt egy pár gyűrődés. A ferdepántot 4 cm-esre szabtam. Mint kiderült, az aljánál lehetett volna többre, mert nem lett olyan szép a visszavarrás. (igaz ez alúl van!) de azért a szegély mellé egy láncszemsort varrtam vastag himzőcérnával. Még hiányzik az elejéről a disz. Amit elszúrtam azt lustaságomnak köszönhetem, mivel az alja kicsi lett és néhol a tetejét be kellett tartani. Szóval az oldalak összevarrásánál próbát kellett volna tartani. Az a jó, hogy a hibákat én látom, de tanultam belőlük. Most már jobban merek nekivágni a többi táskának.

5 megjegyzés:

Julcsi írta...

Nagyon jó lett! Elhozod majd, ha jössz?
Örülök, hogy végre varrhatsz! Ezekszerint készen vagy a rendrakással?:-)

KicsiKató írta...

Azta!! Egyáltalán nem lett hippis, bár olvasatra nekem is annak tűntek volna a színek. Érdemes volt ilyen sokáig pihentetni:)

lomaquilt írta...

Pjulcsy!
Persze hogy elviszem, de még egy virágszerüséget varrok rá.

Monika írta...

Eszméletlenül jó!!!!! Igazi nyári színek!!! és saját festés! Szóval a Luca-széke : "jó munkához idő kell". Ez nagyon látszik! Irigylem.:)

katafolt írta...

Nagyon-nagyon jó lett ez a táska!