2008. július 30., szerda

Kárbaveszett idő?


Továbbadtam a dijakat, most pedig hosszú idő után blogolok. Varrtam, de nem minden úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Erről szeretnék magamból kiirni pár gondolatot. Úgy érzem lassan dolgozom (ezt a táborban láttam) de van erőm, ha valami nem sikerül, akkor fejteni. Addig bánt a dolog, hogy másnap fejtek. Addig, amig olyan nem lesz, ami nekem tetszeni fog. Szerintem ez már jó. Megpróbálok pár képet feltenni (nem tudom hogyan tudnám kicsinyiteni?) Szóval itt van öt darab neszesszer (nem tudom irtam-e, hogy nagyon szeretek neszesszereket varrni és keresem az ujabb fajtákat) A háttérben van a barna szivvel egy nagyobb. Na ezt egy közös varrás ajándékának szántam, de az egyik végén a ferdepánt eldolgozás igen csáléra sikerült. Amúgy jó, mert nagy és sok minden belefér. De ezt a fajtát meg kell rendesen varrnom még. A barna rózsaszin (már elajándékoztam) szerintem jól sikerült, de a körvarrás egyik blokkját elszúrtam és abból készült. A kockás nagyon szépen kézzel lett tűzve a két oldalán a háromszögeket varrtam le hogy jobb tartása legyen. Nem tetszik, szóval itt még fejtés lesz. A fekete szélű egy japán ujságból kinézett (saját festésű anyagból) kicsit másként gondoltam volna, de marad. A crazy mintás nem egészen az amilyennek szántam, de végül is kis fejtéssel átalakitottam.
Ez a varrótáska amit a táborban csináltunk. Itt is látszik egy kicsit, hogy a zipp túl vastag. Meg is vannak a vékonyabbak, de akkor már egy kicsit átalakitom. Egy ujságban láttam, hogy a tetejébe egy tűtartó és ollótartó volt bekomponálva. Meg is csináltam azt a bélést, amit boutis kisérletnek neveztem el. Elfelejtettem, hogy az a táska amit én láttam, annak nagyobb volt a fedele. Szóval az ollótartó nem fér el. A virág elvileg jó tűpárnának, de ebben a méretben jobb lenne egy tulipán, annak nagyobbak a "szirmai". Addig is tanulságképpen ebbe a táskába lesz bedolgozva. Ja és a tetejét egy kis oldalszélességgel kiakarom bőviteni, ezért a kész ferdepántot lefejtettem. Most pedig azon gondolkodom, hogy hátul, ahol nem ér össze a két zipp és egy kis anyagot kell bevarrni, úgy csinálom, hogy a ferdepántba fogom be (megint fejtek!) Szerintem ezek a munkák nem kárbaveszettek, mivel magamtól tanulok dolgokat és ezt bizony jobban megjegyzem. Az igazi az lenne, ha mindig tudnám dokumentálni a kész munkát! Hiába, aki sokat hivatalnokoskodott, nehéz a gondolkodását átállitani.
(most a kép beállitások igen jól összejöttek, kiváncsi vagyok igy is marad-e???)

6 megjegyzés:

Mamis írta...

A "varrósdobozért" nagyon irigyellek.Az nagyon jó!!!
Én mindég azt vallottam és mai napig is azt mondom, hogy legtöbbet saját hibájából tanul az ember!

lomaquilt írta...

Habár azt mondják, hogy más kárán tanul az okos, nekem ez nem jött be. Ha valaki megmutatja, hogyan kell, attól még én találhatok egy jobbat (néhányszor elrontva!) Szerintem ez a folyamat maga az "alkotás"

kastanie írta...

Jaj de jók lettek és lesznek! De szeretnék már magam előtt látni egy ilyen sorozatot a sajátjaimból:

Unknown írta...

марианна, здравствуй!

я наотдыхалась. счастье. :))

какие замечательные косметички ты сотворила. трудная работа. особенно замки вшивать. :))

а еще я поздравляю тебя с наградами. правда, приятно? :)

bruercsi írta...

Köszönöm a jó kívánságokat, igyekezni fogok!
Nagyon klasszak a neszeszereid,a türelmed irigylésre méltó! Értem a neszeszer imádatodat én is épp most csináltam egyet Anyukámnak, (majd holnap felrakom a blogomba) Egy ilyesmi varrósdobozt én is láttam egy japán újságban. Átküldjem a képét és a leírását (igaz japánul van, de azért sok minden érthetővé tesz)?
Láttam, hogy feltettél a kedvenceid közé,köszönöm! (bár a nevemet kicsit elírtad :) )

lomaquilt írta...

Brucsi!
Nekem igy egyszerübb volt megjegyezni a neved, azért irtam úgy. A saját blogom nevét is másként akartam, de aztán már nem változtattam. A fórumon Komórka vagyok és aki ismer az tudja. A varrósdoboznak kösz szépen van leirása - japánul - de azt akarom egy kicsit módositani.