2014. október 31., péntek

Foltoskodás

November sok foltos eseményben bővelkedik. Sajnos igy van már évek óta, hogy az ősz igen zsúfolt rendezvényekben. Igy aztán vagy rohanunk egyikről a másikra, vagy választunk!
Az egyik legnagyobb a Magyar Foltvarró Cég Határtalanul rendezvénye, ahol a foltvarrás 25 éves elterjedését ünnepeljük. Sajnos -nem a mi hibánkból- már nem a Várban leszez a rendezvény, hanem a József Attila Müvelődési Házban a XIII. kerületben. Tudom a Várban nehéz volt parkolni, de a kiállitást az épület szépsége és a környezet csak növelte. Emlékszem külföldi vendégeink, akik igen kedvezményesen tudtak az épületben megszállni, csodálattal meséltek az esti Budapest szépségéről, amit a Halászbástyáról tekintettek meg. Hiába változnak az idők és változnak a feltételek. Ez a jelenlegi épület egy Müvelődési ház, még nem sikerült annyira megszokni, de egyre több az új foltvarrás iránt érdeklödő és nekik már ez a természetes.

A MFC tagjaiból alakult a Modern Műhely, akik a modern foltvarrás területén alkotnak, kiállitanak, külföldre járnak kiállitásokra. Sikeresek és nagyon ügyesen szervezik munkájukat. Kiállitásuk lesz, de megjelölnek egy napot, amikor beszélgetésre hivják az érdeklödöket.

Ez a két esemény nem ütközik időben, de van egy harmadik rendezvény, amely némileg a Határtalanul-lal egyidőben tartja megnyitóját. Egy lelkes "külföldre szakadt" foltvarró az USA-ban Oklahomában az ottani Modern Quilt csoportban varrja műveit. Az volt a vágya, hogy Magyarországon szeretné csoportjának munkáit megmutatni. Igy született ez a kiállitás és hozzá kapcsolodó workshopok.

A kiállitás a Virányosi Közösségi Házban lesz (Bp.1125 Szarvas Gábor u. 8/c - megközelithető a Széll Kálmán térről a 155-ös autóbusszal)
A megnyitó november 8-án du. 17 órakor lesz és a kiállitás november 27-vel bezárólag lesz nyitva.
A szervezésről a Facebook-on igen részletesen olvashattok.
Szóval van hová menni és van mit nézni. Csak ajánlani lehet a programokat.


Nincsenek megjegyzések: