2011. augusztus 24., szerda

Nagy utazás-7


A következő nap az út célja volt, azaz a Quilt Fesztivál megtekintése. Egy kiállitóterület egyik nagy csarnokjában volt, ahol egész napunkat töltöttük. A csarnok első részében fából készült állványszerüségeket függtek a művek. A katalógus kicsit furcsán volt szerkesztve, ugyanis a művek mellett nem olvashattuk a szerző nevét, azt csak a katalógusban ott is két listából kiböngészve. Mivel erről a kiállitásról sok kép és album fog készülni, nem kivánok itt nagyon sok képet mutatni, hiszen mindenki a saját szemszögéből mutatja be.
Ez a kép sok nézőt vonzott, leirtam az adatait. A cseh foltvarrók készitették, 178-an dolgoztak benne, 6 foltvarró koordinálta, 617 cm hosszú és 204 cm magas. Papirravarrásos technikával dolgoztak, ha jól számoltam 167 házikó volt, középen fenyőkkel. 2011. juniusában bejegyezték a Guiness könyvben. (tudomásom szerint most egy nagymama virágoskertje művel kivánják a rekordot megdönteni!)

Az árusok közt egy magyarral is találkoztunk!

Ez egy magyar foltvarró műve (valóságban szebb mint itt a fényképen) Viszont megjegyzem, hogy ez a vastag rúdra való akasztás nem tesz jót a műveknek. A zöld az ővé.

Ez egy 15 éves magyar kislány műve, aki vette a bátorságot és jelentkezett. Igy kell! Várjuk a többit is és javasoljuk a többi fiatalnak, hogy merjenek pályázni! A számozás a katalógus és a kiirás alapján nem volt egyértelmű.

Ez Jacquiline Heinz szupertűző "Hold" c. alkotása. Ezen csak gyönyörködni lehet és elgondolkodni, milyen művészi fokon tudják egyesek a tűzést csinálni! Én nem leszek a konkurenciájuk, továbbra is csodálom őket.
Az árusokról nem akarok irni, sokan voltak és sokmindent árultak. Pénzem annyi úgysem volt, hogy amit szerettem voltna megvegyem. Az árusok kb. 90 %-nál lehetett kártyára vásárolni. Tetszett a Kaffee Fassett és Amy Butler közös standja. Érdkes, hogy láttam egy tradicionális művet kiállitani, a "mester" anyagaiből és mintája alapján de mégis más volt. Ő legtöbbször a szinekből tart tanfolyamot. Jó lenne egy ilyenre elmenni, mert személy szerint megmondja Neked, miért jó ami jó és miért rossz ami rossz.
Több orkshop volt, 9 fontért (elég sok időt elvett) fényképezni nem lehetett, de az egyiknél többszöri odamenetellel sikerült lerajzolni amit csináltak.
Folytatása következik.


2 megjegyzés:

mmama írta...

Nos vissza olvastalak három hét szünettel, sárgulok :-)
Írjál még !

Louisette írta...

Wonderfull work, fotos, greeting from belgium