2011. augusztus 18., csütörtök

Nagy utazás-3


Annyi mindent kellene csinálni, hogy inkább irok a blogomba, igy magamban is feldolgozom a dolgokat és jobban tudok majd másra koncentrálni. Fárasztó volt az út, de a fáradtság hamarosan elmúlik és csak az emlékek maradnak meg. Egyenlőre a rendezés van napirenden.
Szóval augusztus 6-án szombaton reggel 5-kor indultunk, ami azt jelenti, hogy majdnem 1/2 5-kor mindenki ott volt a buszt várva. Sajnos egy kis malőr becsúszott ezt le kell irnom. A busz mindkét ajtaját kinyitották és mindenki megrohanta. Én az első ajtón tudtam felszállni, de kiderült, voltak nálam gyorsabbak és minden hely foglalt volt. Mire végig értem a buszon, kiderült, hogy csak egy hely maradt, mi pedig ketten voltunka férjemmel. Szerettünk volna olyan helyen ülni, hogy ő jól tudjon videózni, de erről letettünk. Végül két hölgy, akiknek rossz volt a lábuk, összeültek és igy nekünk is lett helyünk. Kis morgások voltak, de ez a morgás akkor lett nagyobb, mikor másnap a hátsó két ülésen ülő házaspár kinézett magának két helyet és átült oda. A vezetőnek igencsak be kellett vetnie minden diplomáciai érzékét, hogy ezt a helyzetet megoldja, és végül a házaspár elöl ült, az elöl ülők közül többen felváltva ültek hátul. Ez az eset lehet, hogy többekben hagyott tüskét, de gondolom elfelejtődik. Talán az egymásra figyelés egy kicsit többet kellene hogy ott legyen, hiszen nem egyedül utaztunk. Lehet, hogy nem kellett volna leirnom, de tanulságként csak megemlitem. Volt sok pro és kontra vélemény, ahogy már szokott lenni.
Első megállónk Angliában Cantenburry volt. Sajnos a székesegyházba kevesen tudtak bemenni, mivel éppen istentisztelet volt. Viszont megnéztük a csodaszép kerengőt és a kisvároskát.

Természetesen a minket érdeklő üzleteket vettük észre. Vasárnap lévén a városka csendes volt, csak a bisztrók asztalainál ültek.

Ez egy mindannyiunkat érdeklő üzlet, amit kiváncsian figyeltünk, mire számithatunk majd a késöbbiekben.

Mivel nyerünk egy órát, aránylag világosban érkeztünk Londonba. Ez a Summatra utca ahol a legtöbben nyertek elhelyezést. A szoba elosztás kis gondot okozott, ami aránylag gyorsan megoldodott, mivel a franciaágyas, kétágyas, háromágyas szobákat kellett elosztani. Hiába egyezettték előre, csak le kellett ellenőrizni. Mi ebben a házban laktunk, az egyik ajtó mögött volt a mi lakhelyünk. A társaságból 6-an mentünk ebbe a házrészbe, de laktak még kb. 4-en. Mindenkinek volt egy szobája a házban 3 fürdőszoba volt, ami közös használatú volt. Nem szólhatunk semmit, tiszta, a metróról jól megközelithető volt. Mi egy szót sem szólhattunk. Az utca egy jellegzetes londoni, vagy angliai utca.
Folytatás következik.

1 megjegyzés:

mmama írta...

Eddig csendben , ám annál nagyobb érdeklődéssel olvastalak.
A biztosítással kapcsolatban csak megerősíteni tudlak, sajnos nekünk 2006 ban nem kicsit volt rá szükségünk.Bár privát úton voltunk!
A buszos utazások pedig ilyenek, mindig vannak "szemfülesek" :-(
Több iroda már számozott hellyel adja el az utat, ezt kéne bevezetni mindenhol.
Örülök hogy jól éreztétek magatokat.
Várom a folytatást, ha hamar jön akkor még elolvasom most, ha nem akkor majd csak ha én is megírtam a magamét:-)