2011. augusztus 17., szerda

Nagy utazás-2


Megérkeztünk a kalandos angliai utazásunkból! Miért kalandos? Ez majd kiderül a leirás során. Most igen röviden egy két képpel illusztrálva irok az útról.
Az égiek velünk voltak és igen szép időnk volt. Esőt két alakalommal kaptunk, de akkor is csak olyan félóra időtartamra. Szép nyári időnk volt, nem túl meleg, kellemes.

két éjszakát Németországban töltöttünk, egyet oda egyt vissza, négy éjszakát Londonban és négyet Birminghamban. Ezek itt a doveri fehér sziklák, amelyek tényleg fehérek. Odafelé hajóval keltünk át a csatornán, visszafelé a "csalagúton" jöttünk.
Kalandosnak neveztük útunkat, mivel Londoban és Birminghamban (ebben a két városban jártunk, de több városban volt) régen nem tapasztalt forrongás, üzletek betörése, felgyújtása. Napokig ez vezette a TV hiradókat és az újságok cimoldalát. Emiatt több városnézésünk (amit közösen tettünk volna meg) elmaradt. Egyik nap Londonban mindenki igyekezett este 17 órára otthon lenni és csak a környéken sétálni. Birmingham központját sem tudtuk megnézni. Helyettük más szép programokban volt részünk. Sajnos balesetben is volt részünk, egyik útitársunk eltörte a sipcsontját és kórházba kellett szállitani és ott hagyni. Végül megtudtuk, hogy sikeresen megoperálták és hamarosan hazaszállitják. Ekkor vált mindenki előtt világossá, hogy mennyire fontos a biztositás.
Mára ennyi, folytatás következik!