2011. augusztus 19., péntek

Nagy utazás-4


Igyekszem időrendi sorrendben irni a visszaemlékezéseimet ez késöbb lesz jó. Na meg nem árt ha tudom mikor hol mit láttunk. Ahogy megbeszéltük mi négyesben jártunk, mi voltunk a "lassú csoport" de nem azt jelentette, hogy kihagytunk volna valami érdekeset. Persze sokmindent nem láttunk, de hát az idő igen rövid volt. Volt egy magyar szerző újrakiadott könyve, abból az egyes létesitmények történetét olvastuk el, egy külföldi tollából származó könyv viszont minden érdekességnél megirta a metró állomás nevét. A metró térkép egyiknél sem volt napra kész, azt a metróállomásnál szereztünk. A metróállomás kb. 5 percre volt. Napi jegyet vettünk (csak egy napos volt!) 6,6 fontért. Érdkes a metró, bedugod a jegyet, majd egy nyiláson kijön és kinyitja az ajtót. Ugyanez a kijövetelnél. Igy csalni nem lehet. A bérletnek külön helye volt. Egy őr állt és ha kellett segitett, egy másik a mozgássérülteknek és babakocsisoknak, akiknek külön bejáratuk volt. A metróvonal rendszer hasonlit a brüsszelihet, csak a kiinduló vonalak hosszabbak. Meg kell jegyezni a vonal két végállomását és eszerint kell keresni. Persze aztán rájöttünk, hogy minden vonalnak van neve és aszerint kerestük, ott pedig a végállomás szerint az irányt. Bemondják az irányt és a következő állomás nevét, sőt azt is milyen nevezetességek vannak. Mindez ki is van irva. Igen jó nyelvgyakorlás.

Ez a hires Big Ben a estminster állomásnál. Ez volt az első kiindulásunk a napi csatangoláshoz.

Egy érdkes épület, mivel nem volt annyira jellemző a többihez képest, azért vettem le.


Sok rendőrt láttunk lovakon, nagyon elegánsan mentek és nagyon tetszettek.

A Nemzeti galériánál volt kiállitva az olimpia jelképe és mennyi idő vn még hátra. Késöbb több helyen találkoztunk ezzel a jelképpel.

Innen elmentünk metróval a Towerig, ahol egy szép sétát tettünk.

Ez a Temze másik oldalán már a modern épitészet. Igy nézi egymást a régi világ az újjal.
Este visszamentünk, mert be volt tervezve egy esti londoni buszkirándulás. Sajnos ebből nem lett semmi, mivel elkezdödtek a zavargások, amik végig kisértek. Igyekeztünk olyan helyekre menni, ahol ilyesmivel nem találkozunk és este csak a szálláshely közelében tartózkodni. De erről nem akarok irni.
Folytatás következik.

1 megjegyzés:

mmama írta...

Tovább sajnos nem tudlak most olvasni,de amint lehet bepótolom !

14. én érkezett egy kint élő rokon , és elmondta az incidens mikéntjét.
Az ott élők másként értékelik azt amit mi a híradásokból ismerünk.
Ezért megértelek ha nem akarsz írni a történtekről.
Nem a mi dolgunk állást foglalni.

Viszont írj még a látványosságokról , érzésekről, és mutass még ilyen szép képeket.