2011. április 1., péntek

Csak úgy

Sokan ismerik a flylady linket, ami a tavaszi és egyáltalán a rendcsinálásról szól. (lehet, hogy nem jól tettem be a linket, nevet akartam!) Tetszik nekem, csak az a bajom vele, hogy csinálni kell. Ill.mikor azt írja, hogy naponta 10 percig csináljunk rendet egy-egy zónában (a kifejezés viszont nem tetszik!) Na ilyet találhatok magamnál, de 10 perc csak arra elég, hogy összeszedjem ami ott van, aztán mivel hely nincs legközelebb megint szétpakolok. Ez a rendcsinálás akkor jó, ha mindennek van helye. Nálunk miért nincs mindennek helye? Na ez egy jó kérdés. Ehhez kell a lomtalanítás. Ehhez igen jó tanácsokat kaphatunk. Ami viszont nem tetszik az a füzet és irkálás. Tetszik viszont az a pont, hogy felkelés után mosakodás, fogmosás, haj rendbetevés, hidratáló krémmel arcbekenés. Egyedül a haj rendbetevés problémás. Vagy naponta kellene hajat mosni, sajnos nem tudom rendbe tartani a hajam. Szóval amióta olvastam ezt a linket, folyton jár az agyam, mit hová kellene tenni, mit kellene kiselejtezni. Én is gyűjtögetőtipus vagyok és a férjem is. Amit sajnálok kidobni, az a könyv. Most mégis egy könyvgyűjtő akciót inditok be és valamilyen jótékony szervezetnek felajánlom. Ruha és cipő csomag már előkészitve a Máltaiaknak. Most a fonalakat szortirozom és nyugdijas otthonnak ajánlom fel. Fel is hivtam egy pár otthont, de volt ahol azt a választ kaptam, hogy vigyek mintát, hogy mit csináljanak belőle. Ezt most nem vállalaom.
Lkásunkat négy évvel ezelőtt újítottuk fel és igy megint egy nagyobb lomtalanitást végezhetek.

Ez a jelenlegi konyhánk sarka, azaz ez volt a fiaink szobája. Azaz ilyen volt!

Majd ilyen lett közben! Bátran mondhatom, hogy a felújitásban a legnehezebb rész a lakás kiüritése! Aki csinálta az már tudja.

És ilyen lett! Na azért a sarokban ott van a varrógép doboz, mikor a kép készült, akkor még a gép is benne volt. A doboz alatt egy másik doboz, amiben selejezésre váró könyvek vannak.
Jelenleg az asztalnak a doboz melletti része az irodám, dehát ez nem mehet igy tovább, valamit ki kell találni. Hiába aki hivatalnok volt, az az is marad. Szóval tanulmányozom gyakran eve honlapját, aztán ha jó ötletet találok, azt összegyüjtöm és felteszem. Aztán visszanézve megállapithatom, hogy jó vagy nem. Mindenhez idő kell. Pl. kitaláltam, hogy IKEÁ-s füszertatókat teszek egy polcra. Jó és szép. Csak! Azt vettem észre, hogy a szálas fűszerek (majoranna, bazsalikom, oregano) kifakultak és izetlenek lettek. Most ezeknek keresek helyet.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Megnyugtató volt olvasni,hogy te sem vagy tökéletes.:) meg hogy neked sem megy maradéktalanul ez a program.Azt hittem,hogy egyedül bennem van a hiba.:)
Köszi!