2010. október 6., szerda

Foltoskodás

Ez a bejegyzés (post) nem akar a reklám helye lenni, de mégis az. Sokan ismernek a foltos világból (na nem mint egy nagy kiállitó és pályázó tipust, én inkább szervező, információs téren vagyok erősebb)és azt is tudják, hogy tavaly a Közgyűlésen a Céh vezetőségébe választottak, ami nagy megtiszteltetés, de ugyanakkor felelősség is. Mert pl. milyen tanfolyamokat ajánljunk Neketek? Mi az ami mindenkinek tetszik? Mi az uj és mit kell még elsajátitani? Tanulni mindig lehet és kell is. Ha visszanézek internetes foltos tevékenységemre, azok fölött a dolgok fölött amit úgy jó 10 éve gyüjtöttük a szabásmintáit a leirásokat, mennyi uj dolog keletkezett. Azért járunk tanfolyamokra, táborokba, hogy mindig tanuljunk ujakat ötletesebbeket stb.
Fel szeretném hivni a figyelmeteket a Határtalanul-on megrendezésre kerülő egyik tanfolyamra. Egy orosz művésznő Kszénia Dmitrieva egy érdekes szoknyavarrást tanit, de beavat a foltos öltözék készitésébe, mi az amit utcai hétköznapi viseletnek el lehet fogadni, milyen szinösszeállitások a javasoltak, mit lehet a maradékból csinálni.
Ma a postára menet láttam egy hölgyet. Direkt hölgyet irok, a kora olyan kortalan volt. Hosszú szoknyában volt, kicsit foltos technikával, de nagyon elegáns. Én is nadrág párti vagyok, mint a többség (20-30 évvel ezelőtt el se tudtam volna képzelni!) de megfogott a hosszú szoknya ami nőiessé tette a hölgyet és szerintem mindannyian szeretünk nőies nők lenni.
Az érdekessége a tanfolyamnak, hogy Kszénia csinos és magán mutatja be ruháit. Természetesen vannak bemutatói ahol manöknek viselik a ruháit, de ő a végén mikor megjelenik, szintén saját modellt (saját maga varrta) visel.
Egy pár képet bemutatok kedvcsinálónak.
Azért merem ezt a kis reklámot megengedni, mivel tavaly egy szintén orosz foltos tanfolyamot tartott virágok készitéséről és sikere volt. Nagyon meghatódott, mikor egy a tanfolyamán résztvevő munkájának a képét elküldtem neki. Ezenkivül a nyaklánc készitését is bemutatta, amit már sokan viselnek és szeretnek.
Jöjjenek a képek, amikhez nem adok kommentárt, mert magukért beszélnek.




3 megjegyzés:

Nóra írta...

Szép dolgai vannak és jó tanfolyamokat szerveztetek!És akkor megragadom az alkalmat és elmondom, hogy az viszont nem tetszik, hogy a közgyülés szombaton 1/2 12-kor kezdődik, ugyanakkor a 3 különböző tanfolyam kezdési időpontja 12 óra.Nem is értem, ez nem volt probléma a vezetőségnek, mikor összeállítottátok a programot, és nem számít, hogy többen nem tudunk részt venni a közgyűlésen?Eleve a két magyar előadó is Céh tag.Legalább 1 órával lenne több a két kezdési időpont között.Tudom, hogy nem Rajtad múlott,de mint vezetőségi tagnak azért elmondtam, Tatabányán majd folytatjuk..

Maria írta...

Szép ruhák, dehát ilyen vékony modelleken a nem szép is jól állna. Nem az lenne az igazi kreativitás, az átlag testalkatú /netán kifejezetten telt/ nőkre tervezni ilyesmit? Vagy az már eleve reménytelen?

lomaquilt írta...

Nem, ezek a modellek, különösen a szoknya nemcsak vékony nőkre jó. Ezért mutattam be. Ugyebár a divatbemutatókon a manekenek is vékonyak. Neki nagy sikere van a tanfolyamainak és nemcsak a vékony nőknél! De vannak a kissé molett nőknek (mert csak ilyenek vannak a vékonyakon kivül) lányaik is!