2010. október 2., szombat

csak úgy

Ezt ma kaptam, majd várjuk ki!

Hosszú távú időjárás előrejelzés
2010. október és december között


Küszöbön a vénasszonyok nyara

Október hónap kellemesen enyhének ígérkezik. Tizennyolcadikáig napos és enyhe idő várható nappali 25 fokos hőmérséklettel, sőt a hónap első napjaiban a hőmérséklet a 28 fokot is elérheti. Huszadika táján várható egy hűvösebb léghullám betörése, amely megfelezi majd a nappali hőmérsékletet, de néhány nap elmúltával visszatér a kellemesen enyhe idő. A hónap végén lesz egy újabb lehűlés. Esős napok lesznek tizedike valamint huszadika táján
November első napjai az évszakhoz képest melegnek ígérkeznek. Tizedikéig a nappali hőmérséklet 20 fok körüli lesz, ezután várható egy rövid ideig tartó lehűlés, amit egy újbóli néhány napos felmelegedés kísér 22 fokos nappali hőmérséklettel. Az ősz ezután jelzi jövetelét esővel és hajnali fagyokkal. Ilyen hűvös lesz az idő 27-éig, amikor egy rövid ideig tartó felmelegedés várható, de a hónap utolsó napjaira újból lehűl az idő, reggelenkénti fagyokkal.
December hónap változékonynak ígérkezik, a hűvös és az enyhébb napok egymást fogják váltogatni. Tizedike táján várható egy erőteljes lehűlés, amikor már a nappali hőmérséklet is fagypont alatti lesz. Az idei ősz leghidegebb napja15-e táján várható, amikor -5 fokos lesz a nappali hőmérséklet, a hajnali pedig -9 fok. Karácsonyig egy kissé megenyhül az idő. Havazásra számítsunk a hónap első napjaiban, erőteljesebb téli csapadékra pedig 8-20 között.
Az előrejelzést összeállította:
Prof. Dr. Miroslav Starcevic
egyetemi tanár, Belgrád
Boris Bolycsicki módszere alapján
Fordította: Fáy Gábor

1 megjegyzés:

dixike12 írta...

Bárcsak igaza lenne!!!