2009. november 13., péntek

Foltoskodás-neszeszerek

Az utóbbi időben kevesebbet varrtam, de azért egy pár neszeszert csináltam. Elöször a lőrinci KV-ra.

A félkerek formájú neszeszert nagyon szeretem. A bélése saját festésű anyag. Mivel ez kicsit keményebb anyag igy a diszitésre puhább anyagot kerestem. A fekete yo-yo túl egyszerű volt ezért varrtam rá gyöngyöket. A másik hagyományos de az anyagán hangszerek vannak, ezért nem tettem rá diszitést. Mind a kettőbe egy kis talpat varrtam, hogy jobban megálljon.

Ez az utolsó hat neszeszer első három tagja. A Tilda könyv szabásmintája alapján csináltam, annyival másabb, hogy ferdepántból csinálok egy kis szegélyt, ezáltal nem varrom be a zippzárt, csak összevarrás után kézzel. A disz a bélés anyagából készült és kétoldalú ragasztóval illesztettem a helyükre, majd láncöltéssel kézzel megerősitettem.

Ez a másik három. Az a különbség, hogy háromra volt anyagom és akkor kerestem még háromra másik anyagot. A bélésanyagot a budafoki KV-n a csereberében nyertem. Nagyon szép fényes és csillogó kék. A diszek egy régi Fürge Ujjakból valók (Halász Edit) megmaradtak a sablonok.

Ez pedig a legujabb. A Határtalanul-on volt egy tanfolyam, ott kaptam a tanfolyamvezetőtől ajándékba. A két belső kis gyöngy már az én gyártmányom. Most ezt próbálom kitapasztalni, hogyan érdemes csinálni. A technika egyszerű, de türelem kell hozzá és a különféle anyagokkal való munka gyakorlása még időt igényel. Ha lesznek prototipusok, akkor majd mutatok.

8 megjegyzés:

Bea írta...

Klasszak.

leda írta...

jaj, de szépek! Örülök a kis "praktikáknak"! :)

Jutus írta...

Ngyon szépek,nagyon szorgos vagy!!:)

dixike12 írta...

A "gyöngy az miből van??? anyag???érdekes lehet, mert jól néz ki.

lomaquilt írta...

A nyaklánc textilanyagból a két gyönygszem egyike textil a másik cérna.

Névtelen írta...

Láttam előben egy ilyen nyakláncot, amit a csoporttárs tanult ott vasárnap, nyakkendőből, hát valami szuper, senki nem mondná, hogy miből van, és nagyon elegáns.

lomaquilt írta...

Örülök, hogy már valaki csinált ilyet. Az enyém még nincs teljesen kész.

Ender Pearl írta...

Bocsánat a kezdő kérdésért, huszonéves kezdő varrógépes gépészmérnök (srác) vagyok és lenne pár kérdésem/kérésem:

ez a "Tilda könyv" pontosan milyen könyvet takar?
Barátnőmnek készítenék neszeszert ajándékba, a második képen látható típus nagyon tetszik, a szabásmintát el lehet kérni? Igazából egy kézi skicc is nagyon hasznos lenne!

nagyon klassz a blog!