2009. november 30., hétfő

Foltoskodás-karácsonyi készülödés

A karácsonyfa szoknyát összevarrtam, de maradt még anyagom és gondoltam azokból futókat csinálok. Elöször arra gondoltam, hogy rosszul szabtam ki, de aztán rájöttem, hogy a sablon 110 cm-es szövetre lett tervezve igy a 100 cm-es levágásaim nem voltak zavarók. Az egyik foltostársnőnk hozott egy vonalzót (bécsi beszerzés) 9 fokos de az szélesebb anyagra jó. Szerintem a 15 fok is elég, de még talán a 30 fok is elmegy. Lehet, hogy csinálok egy olyan sablont. Nem gondoltam, hogy nyugdijasként hasznát veszem a valamikori műszaki rajz tudásomnak.
Most Benneteket kérdelek, sajnos csak a piros kicsit már kopott szőnyegen tudtam fényképezni (minősége nem a legjobb) az egyik variáción a cikkeket kettesével raktam egymás mellé igy nem olyan hullámos a széle. A másikon hármasával csoportositottam igy viszont hullámos a széle, igaz érdekesebb.

Ez a két cikkelyes rossz minőségű fotós változat.

Ez a három cikkelyes változat. Valamivel jobb fényképezéssel.
nektek melyik tetszik jobban?

7 megjegyzés:

Csilla írta...

Nagyon tetszenek, de leginkább a második változat.

Julcsi írta...

Nekem is a második, mert ha már hullámos, legyen látványos.

KicsiKató írta...

Csak ismételni tudnám Julcsit és Csillát!

Akármelyik mellett döntesz, nagyon klassz, nem hétköznapi karácsonyi futód lesz!

Lonci (Győr) írta...

csakis a hármas cikkeset, látod a többiek is arra voksolnak:- Merészen, mert nagyon egyedi lesz :-)))

zazálea írta...

A második izgalmas, vidám!

dixike12 írta...

Szerintem a második ajobb nem baj hogy hullámos ha futó lesz abból csinálhatsz a végén egyeneset is, direkt jó ha a közepe hullámos.

lomaquilt írta...

Hát köszönöm a tanácsokat. A csoportban az egyik hölgy csinált egy kettes osztásut és tényleg nem volt olyan izgalmas. De ugyanakkor arra gondoltam, hogy néz ki egy asztalon? De igazatok van. Látjátok igy menet közben jönnek az ötletek és a variációk! Ezért jó a több szem többet lát. Köszi nektek!