2009. október 5., hétfő

Nagy utazás...

Visszatértünk a nagy utazásunkról. Ha belegondolok, hogy még egy hónapja nem tudtuk, hogy megyünk, akkor igen boldog vagyok. Egy kicsit számot is vetettem az életemmel. Babonás vagyok. Mikor megszülettem, akkor Anyám nyári ruhában ment a klinikára. Ezt Apám többször elmesélte. Azóta mindig figyelem az időt, hogy október 6-án milyen az idő. Ugyanis akkor születtem anno... Nagyon régen emlékszem ilyen szép időre. Az egy kicsit elszomorított, hogy nemzeti gyásznapnak tűzték ki, de hát én azzal nem törődök. Szóval szerencsés vagyok! Sok dolog volt az életemben, volt rossz is jó is, mint majdnem mindenki életében. Most úgy érzem egy jó szakaszában vagyok az életemnek. Persze gondok bajok mindig akadnak, de hát azokat leküzdjük. Szerencsés vagyok, hogy sokat utazhattam életemben és ez az utazás nagyon jól sikerült.
Általános benyomásként csak azt mondhatom, hogy sokmindent jó lenne nálunk is bevezetni, de hát annak is vannak jelei. Jó dolog, ha az egyszerű ember is utazhat, mert igényei növekszenek. Rájön, hogy nyelvet kell tanulni. Persze nem lehet tudni milyet. A franciák ugyebár franciául, a németek németül tudnak leginkább, de egy mosollyal mindent el lehet intézni. Ez pl. jó. Jó volt, hogy olyan emberekkel találkoztunk, akiknek egy kicsit sikerült betekinteni az életükbe. Minden nagyon szép volt, de jó volt visszajönni haza. Most majd az emlékeinkből élünk.

Egy kis bajor fogadóban szálltunk meg első nap. Reggel harangszó majd kakas ébresztett. Jó volt egy kicsit belelátni ebbe a vidékbe.

Franciaországban ebben a kis falucskában voltunk a Moselle partján. Csönd nyugalom, a szomszédok mindenkit ismernek. Mikor odaérkeztünk, barátnőm nem volt otthon, telefonáltak a szomszédok és azt a választ kaptuk, hogy a ház nyitva, menjünk be. Mindezt magyar és francia nyelven, ki melyiket tudta. De megértettük egymást. Az igazság az, hogy már ismernek.


Ezzel azt akarom mutatni, hogy azért az ezüstvölgyi kiállitást is láttam. Sajnos távolabbról nem tudtam fényképezni, ezért kellett két részletben csinálni. A zászló nagyon szép lett!

Ez volt a párizsi szállodánk. Két csillagos, de nekünk nagyon megfelelt. Mellette volt egy egy csillagos, de ott nem volt hely. Interneten kellett lefoglalni, kifizetni és a kinyomtatott papir elég volt a szoba elfoglalásához. Semmi fölösleges adminisztráció. Tiszta volt, aránylag a központban, reggelivel. Szép sétákat tettünk körülötte. Mellette egy park volt, igy csendes volt.

Ez a brüsszeli szállásunk. Egy ház egy ajtó és egy ablak. Egy ilyen házban három lakás van. Állitólag azért épitettek ilyen keskeny házakat, mert régen az adót aszerint vetették ki egy házra, mennyi helyet foglal el a járdából. Aztán megtartották ezt a szokásukat. Persze épülnek magas házak és normális emeletes széles házak is, de nagyon sok ez a fajta ház. A kovácsoltvas erkélyek nagyon változatosak és szépek. Párizs is teli van ilyen erkélyekkel.

Végül egy német kisváros ennek a házának egy részéből jöttünk haza. Nagyon barátságos kis város, nincs az a nagy nyűzsgés, mint egy nagy városban.
Hát ez volt a mi nagy utazásunk. Majd időnként irok a benyomásaimról, hogy megmaradjon az utókornak!

8 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon boldog szülinapot!!
Nagyon jó volt olvasni a beszámolod,a nagy utazásotokról és egy kicsit az életedből.

zazálea írta...

Szóval a szülinapodra hazaértetek épségben, egészségben... Ez a legfontosabb.Legyen nagyon boldog szülinapod, s legyen még vagy hatvan belőle! :o)

martimez írta...

Boldog szülinapot!
Észre sem vettem ,hogy hol jártál,csak most...azta...de jó neked:)))

mmama írta...

Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok, és sok ilyen szép , tartalmas utazást.

lomaquilt írta...

Köszönöm a jókivánságokat! Nem szeretem a szülinapokat!
Majd lassan a kincsimet is mutatom amit beszereztem (főleg pw könyv vagy ujaság)

gubike írta...

Isten éltessen sokáig! Legyen részed még sok ilyen szép utazásban.

Trudi írta...

Nagyon szép lehetett az utazás! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok! (Én sem szeretem a szülinapokat.)

dixike12 írta...

Én sem szeretem és nem is tartom, de azért ISTEN éltessen sokáig.