2016. augusztus 29., hétfő

Foltoskodás

Tegnap véget ért a Magyar Foltvarró Céh 3 napos kiállítása Budaörsön az OFF.
A fészbukon sok kép és dicséret van róla. Nem kívánok sem képeket mutatni, sem kritikát írni, csak egy két gondolatot. Ugyan valaki megkért, hogy gyűjtsem össze a tapasztalatokat, hogy a legközelebbi rendezvényhez felhasználhassák. Jelenleg túl frissek az élmények így inkább csak az általános észrevételeimet írnám le. 
Pénteken a megnyitóra nem tudtam elmenni, szombaton és vasárnap egész nap a Jókai Mór Művelődési Házban (a budaörsiek megfogalmazásában a színház) tartottam ügyeletet és árultam az újságokat. Szombaton délig még két másik önkéntes volt velem. Szigorúan megmondták, ha jön valaki karszalag nélkül, azt küldjük a Polgármesteri Hivatalhoz jegyért és csak azzal engedjük be a vásártérre. Na ebből voltak a kellemetlen helyzetek. Különösen mikor valamelyik szervező beengedett valakit. Nekem ez az élmény nagyon fájt. Később elfogytak a karszalagok, majd kaptam egy párat és aki kért annak pénz ellenében adtam. Természetesen nyugtát is kapott és így nap végére kb. 30 ezer Ft. jött össze. Vasárnap közölték, hogy csak újságért fogadhatok el pénzt, a belépőket küldjem a Városházára. Itt csak egy házaspártól kaptam pár keresetlen megjegyzést. Viszont nem tudtam, hogy a Művelődési Ház teraszán (másik bejáraton) van a gyerekfoglalkozás 11 órától. Akik ott voltak, nekem nem szóltak (a főbejárattal szemben ültem, a másik önkéntes 11 óra után jött csak) így egy betévedő házaspárt kislányukkal elküldtem a PostArt-ba mondván ott is van foglalkozás. Szerencsére volt egy foltos aki tudta, hogy hol van a gyerekfoglalkozás és utána ment a házaspárnak majd kivezette őket a teraszra. Szombaton egy légtérben ültek velem.
Remélem nem ez a két kellemetlen élményem marad meg a kiállításból, sőt a többek által elmondott panaszokból sem. A kiállítás a polgármesteri hivatalban nagyon szép volt, sajnos kevés időm volt megnézni. A Post Art-ba csak a végén mentem így ott sem tudtam körülnézni. Viszont sok kedves ismerőssel találkoztam, beszélgettem. 
Ami zavaró volt, hogy szombaton és vasárnap a tömegközlekedés megváltozott (szombaton a budaörsi Idesüss napok miatt a buszok másként jártak, az előzetes tájékoztatás szerint nem minden busz jött a Városházához, vasárnap a buszok ritkábban jártak.) Szombaton aki 10 óra után jött az nehezen talált parkolóhelyet. 
A vásárra sokan voltak kíváncsiak (én csak az elején, mikor két társam volt, akkor tudtam rövid időre bemenni, így pénzem is maradt) viszont aki bejött azok majdnem minden újságot végignéztek, kevésbé vásároltak így nem igen hagyhattam el a helyemet. Viszont sok érdekes kérdésre kellett válaszolnom. Aktív koromban sok kiállításon voltam "információs" így mintha visszamentem volna az időben. 
Összességében az mondhatom, hogy a kiállitás szinvonalas volt, a foltosok elégedettek (akár dijazottak, akár csak látogatok) és várják a következő közös találkozót. 

Nincsenek megjegyzések: