2016. augusztus 21., vasárnap

Utazás

A cím kicsit félrevezető, hiszen manapság utazás alatt egy külföldi utazást szoktunk érteni. Ennek örülhetünk, hogy ilyen lehetőségeink vannak. A mi utazásunk igen prózai volt, Orosházára utaztunk, mivel egy felújításhoz akartunk pályázatot készíteni és beadni. Aztán úgy adódott, hogy a környéket körbejártuk. Ez azért is jó, mert így nem csak az országutat és autópályát látjuk, de sok kis települést és várost. Szerintem így jobban megismerjük kis hazánkat, látjuk a fejlődést, hiszen több helyen évekig nem voltunk. 
Az Orosházi Naplóban ezt a házat mutatták be, hogy pályázni lehet a hagyományok megőrzésére tett munkákra.
Orosháza központjában volt az Alföld Szálló, amit lebontottak, valami hibás volt benne. Helyette EU-s támogatással egy nagyon szép parkot csináltak, kis patakokkal és egy üvegből készített körtefával. Én úgy gondolom, hogy az itt lévő Üveggyár ihlette a művészt a szobor megalkotására. Rajta tábla, hogy Zombáról idejöttek (mikor itt éppen senki és semmi sem volt) egy körtefát találtak. 
Elmentünk Tótkomlósra egy könyvért és a város közepén az evangélikus templomot megtekintettük. Egy nagyon kedves kis park közepén van. Az itt élők magyarok és szlovákok igen szorgalmasak, ez látható a gondosan rendbe tartott házakon.
Szent István szobrát is megnéztük.
Visszafelé Kardoskútat, kakasszéket is megtekintettük. Voltunk Szegeden, nem mentünk be a központba, mivel a rokonok inkább a szélén laknak egy kedves lakótelepen ahol tó és parkok vannak. Nem lennék foltvarró, ha nem mentünk volna be Hódmezővásárhelyen az Intersparba ahol az üzletsoron van egy kis üzlet a Csodavilág. Nagyon szép kész dolgok vannak, méterárú és közbélés anyagok (amit vettem is). 
Egy napot szántunk Gyopárosfürdőre, ahol egy 5csillagos fürdőt hoztak létre és amikor tehetjük meglátogatjuk. Elmentünk Gádorosra, ami nincs messze Orosházától.
Ezenkívül voltunk még Csongrádon és Szentesen, de ezeket a helyeket gyakran felkeressük. 
Aztán megnéztük a nekünk igencsak fontos épületet, ami korszerűbb, de így augusztus 19-én igyekszünk megnézni.
Ezután hazajöttünk és másnap ez a kép fogadott. Persze nem az ablakunkból, de így teljes a kép.

Nincsenek megjegyzések: