2016. június 5., vasárnap

Foltoskodás

Korábban ígértem, hogy az elmúlt időben készített foltos dolgaimat felteszem. Ha nem is mindent sikerült lefényképezni -mielőtt elajándékoztam volna - azért megvannak még a fényképek. Varrok szerencsére és vannak ötleteim, de a fényképezéssel mindig bajban vagyok.
Az ötleteket honnan szerzem? Természetesen az internetről, de ez csak ötlet, aztán valahogy mindig átalakul. A csoportba kell valamit vinni, várják, gyorsan kitalálok valamit. Vagy bejön, vagy nem. Rendszeresen nézegetem a Pinterestet és onnan kapom a legtöbb inspirációt.
Sokan látták több helyen (főleg az eljegyzési gyűrű mintájával) az alábbi neszesszert.
Én egy lepedőre varrtam crazy technikával a pólember köré a maradék anyagaimat, amiket aztán letűztem csak úgy és ferde pánttal beszegtem. Természetesen csak az egyik oldalát varrtam géppel a másikat kézzel.
Ime ilyen lett. Mikor kézzel összevarrtam a három részt a csúcsnál nem lett olyan szép, igy oda egy egy disz gombot varrtam. Igen tágas jól használható darab lett.
Nagyon megtetszettek a hajtogatós technikával készített kisebb nagyobb tartók. Többet készítettem belőlük. Itt egy szemüvegtartó van (a fekete mintás) aminek az elején egy kis zseb is van a tollnak. Eredetileg egy mobiltartónak alkalmas és a zsebbe lehet tenni a zenehallgatáshoz szükséges zsinórt. Ezt a tartót már felfejtettem, ezen nézem meg ha újabbat akarok varrni. A mellette lévő mobil tartó lett. Tépőzárral záródik. A mágneszárat azért nem akartam bele tenni, mivel erősen zárom és az nem tesz jót a telefonnak. Tudom, hogy van könnyű zár is, de egyenlőre azt használom ami itthon van és azok erősek. Varrtam egy ilyen tartót a napszemüvegnek és a zsebet hátulra tettem, abban van a zsebkendő.
Ez az alúl felül zippes neszi, felül két rekesszel alúl eggyel. Régen tanultam Bajnán és elfelejtettem. Sikerült ujra megtanulni és többeknek megtanitani. Kettőt csináltam, már nincsenek nálam. Kell még varrni egy szebbet. A zippzár bevarrás kicsit más módszerrel történik és igen gyors, egyszerű.
A hajtogatással és a boro technikával egy időben varrtam ezt a tablet tartót. Tépőzárral záródik. Eddig nagyon jól bevált. A technikát megszerettem.
Ez a boro, vagy kantha technika, amit nagyon megszerettem és többeket sikerült megfertőznöm. Ez egy nagyobbnak a része, azóta már több darabot készítettem. A boro kék alapon fehérrel készül. Azzal a technikával egy mug rug-ot varrok még be kell fejeznem.
Ezzel a technikával készült a mobiltartóm (időközben kicseréltem a mobilomat és a régi tartó kicsi lett) Tudom, hogy a fémrésznek saroktól sarokig kellene érni, de van benn egy kis ceruza és így kitölti. Igen kényelmes.

Nincsenek megjegyzések: