2016. április 27., szerda

Csak úgy!

Sajnos amit nem tudok még, hogyan valósítsam meg azt, hogy írok pár sort aztán jön egy mondat, pl.olvasd tovább. Így nem lenne hosszú a szövegem első ránézésre. 
Alcímként adhatnám, hogy bolt lista.
2010-ben a MFC honlapjára készítettem egy boltlistát, foltvarró szempontból. Azóta eltelt közel 6 év fel kellene újítani. Ígéretet tettem, hogy megcsinálom. Nem csináltam még meg. Miért? Magyarázkodni persze lehet, de betegségek, haláleset, sok-sok vidéki utazás, majd számítógép elromlás miatt, amikre nem számítottam, nem tudtam vele foglalkozni. A másik ok, ami miatt pár hónapja gondolkodom és próbálkozom, hogy ez nemcsak számítógépes munka. 
Hadd magyarázzam meg. Ahol lakom három kerület találkozik (I.II. és XII.kerület) abban a körben ahol járok (általában nem gépkocsival) 6 üzlet van amelyeknek a forgalmát lehetőségem van figyelni. Ezek közül csak egynek van FB oldala, a többinél (nem mindegyiknél) még kártyával sem lehet fizetni. De ettől függetlenül némelyik igen szépen fejlődik és egyre több újabb terméket találok bennük. Találtam egy honlapot amin egy igen érdekes boltot találtam. Véletlenül aznap beszéltem valakivel, akitől megkérdeztem, milyen jó kis üzlet van nálatok. Erre azt válaszolta, hogy be van deszkázva, szerinte bezárnak. Ebből jött az ötlet, hogy a listára felvett boltokat személyesen kellene leellenőrizni, de ez még nem biztos, hogy ez a bolt fél-egy év múlva is meglesz. 
Elővettem a listámat, Gina listáját, kékfestő anyagokból Piroska listáját, az elmúlt három hónap alatt a fészbukról kiirt listákat és ezzel próbálom a listát aktualizálni. Gondom a vidéki boltokkal van hiszen sok boltnak nincs honlapja, de virágzó forgalma van. Tehát telefonálni kell, e-mail-eket írni ismerősöknek és ez alapján összeállítani a listát. Ez eddig magyarázkodás volt, de remélem érthető!
Tegnap Újpesten jártam. Egy foltos társamtól kaptam egy címet ahol vékony cipzárt vehetek olcsón méterben. Eredetileg csak a Váci útra akartam menni a Turbina utcába egy eszköz megjavításáért. Átvettem és lementem a metróba, csak a második megállónál jöttem rá, hogy bizony rossz irányba szálltam fel. Na akkor megnézem azokat a cipzárakat. Tudtam, hogy a végállomástól csak egy megálló busszal, de azt nem hogy melyikkel. A metrónak több kijárata van. Természetesen én a rosszabbikon jöttem ki. Többeket megkérdeztem, végül az ötödik asszony mondta, hogy a 220-as busszal tudom megközelíteni a Kiss Ernő utcát. A buszról leszállva több lehetőség volt merre menjek, de rákérdezésre végül megtaláltam a 2-es számot ahol az engem érdeklő Kft. található. Na ez a kettes szám olyan hosszú volt és sehol semmi hasonló kiírás. Végül felhívtam telefonon ahol nagyon csodálkoztak, hogy nem találom őket. Végül megmondta a varázsszót, hogy keressem a sorompót. Megtaláltam ami egy nagy udvar előtt volt ott kaptam útbaigazítást. A falra kiírva a kft. neve, ahogy bementem világosan (szőke nősen) cipzár nyíllal. Hoztam egy névjegyet, de arra -szerintem- térképet is kellene rajzolni. Mint kiderült sokan látogatják. Főleg a táborba járok. Ilyen típusú "üzletek" természetesen nincsenek nagy számban, de érdemes személyesen felkeresni. Mellesleg a szivárvány színeiben sikerült neszesszereimhez megvenni a keskenyebb cipzárakat. Még hátra vannak a közbélés anyagok részbeni felkutatása. 
Tehát a boltlista aktualizálása folyamatba van és el is fog készülni.
Meg kell jegyezni, hogy nagyon sok üzlet nem tekinti fontosnak, hogy naprakész honlapot működtessen. Ez bizonyára anyagi okokból van, de aki rájött, hogy milyen sok segítséget tud nyújtani, annak többszörösen visszajön. Viszont sok üzlet webshopként nyit, szép honlapja van, de mégse jön be, ezért hamarosan bezár. Tapasztalatból tudom, hogy csak azt a webshopot lehet komolyan venni, ahol megtalálható a tulajdonos neve és címe. Amennyiben ez hiányzik, akkor kellemetlen csalódások érhetnek!. 

Nincsenek megjegyzések: