2016. január 28., csütörtök

Csak úgy

Ma áttekintettem a blogomat, kíváncsi voltam mikor kezdtem és miket írtam. Ja és kerestem képeimet, amiket korábban készítettem, mivel a FB-n Krisztina kérte, hogy mutassam be a régi képeimet. Egyszerűbb volt a blogot végig nézni, mint előszedni a fényképeket. 
Ezt azért tettem ide, hogy érzékeltessem, blogom azért a sokféle gondolat, családi események, unokák, utazások pillanatképei, de mégiscsak a foltvarrással foglalkozom. Első bejegyzésemet 2008.március 1-én tettem meg. Tehát március 1-én lesz 9 éves!  Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú ideje vezetek egy napló szerűséget. Meg kell magamat dicsérni, mert  ha időnként kihagyásokkal, de rendszeresen írtam az engem  érdeklő témákról. Elhatároztam, hogy a munkáimat mindig lefényképezem. Ez sajnos nem minden esetben történt meg. Ennek ellenére azért sok mindent megtaláltam. Ez azt jelenti, hogy azért csak foglalkoztam foltvarrással! Persze emellett maradtam az információcsere és dokumentálás gyűjtésével. Hiába a munkában eltöltött évek tapasztalata még zsigereimben van. Igaz, hogy a számítástechnikával a 90-es évek elejétől ismerkedtem, azért a papír maradt a fő munkaeszközöm. Ha visszagondolok a sok átszervezésre, mikor kaptam a rengeteg papírt, hogy tegyek közöttük rendet, hát nem jók ezek az emlékek! Gondolom az én papírjaimmal ugyanez történt.
Közben elkezdtem egy filofaxot vezetni, ebben röviden a napi dolgokat jegyzem fel, információkat gyűjtök és a szükséges adatokat gyűjtöm. Rendszerre nevel és jobb mint az éves naptárak. Szeretem és használom. A másik azaz a Bullet journal nem lesz kedvencem, ezt meghagyom a munkában tevékenykedőknek. Ebbe gyakorlatilag naponta óránként felírják a teendőket és nap végén pipa. Azért ennyire nem hivatalnokoskodom. Elég a Filomban a kis naptár. Van egy kockás füzetem, ezt szeretném fejleszteni, mert egy foltvarrónak igenis kell egy kockás füzete, amibe felírja a tanultakat stb. Erről később írok. Most fejlesztés alatt van.
Mivel a Jézuska megajándékozott egy új laptoppal, így jobban és gyorsabban tudok írni és tájékozódni, a blogomat se fogom elhanyagolni.
 

Nincsenek megjegyzések: