2016. február 10., szerda

Csak úgy!

Nemrégen olvastam anyahajó blogján a lomtalanításról. Nálam is ez most az elsődleges téma. Mit kell lomtalanítani? Hát a lakás minden szegletét. Azaz bizonyos dolgoknak helyet keresni, de hely kevés. Na jó vannak dolgok, amik felgyülemlettek. Ilyenek pl. a textilanyagok. De ugyebár egy foltos nem szívesen dob ki bármilyen anyagot, hiszen ha valamit kidob, legközelebb arra lesz szüksége. Ezért nagyon szigorúan kell szelektálni. 
Másik nagy terület a könyvek, újságok. Ez egy fájó pont, hiszen szeretem a könyveket, újságokat, sajnálom kidobni. Régebben (kb. 30 éve) sok könyvet vettem, olcsók voltak és bizonyos könyvek hamar elfogytak. Aztán egyre kevesebbet vettem, könyvtárba jártam és ott sok könyvet megtaláltam amit nem lett volna érdemes megvenni, viszont elolvasni akartam. Amióta megvan a Kindle olvasóm, sokat olvasok és nem költök rá pénzt. Így a olvass 50 könyvet mozgalmat nem támogatom, mert nem biztos, hogy a megadott szempont szerint akarok olvasni. Viszont az elolvasott könyvekről egy rövid értékelést írok magamnak.  
Harmadik terület a ruhaneműk. Azt hiszem nem vagyok egyedül, akinek a szekrényében több olyan ruha van, hogy jó lesz még, ha egyszer lefogyok. Na itt kell erősen szelektálni. 
Az igazi lomtalanítást akkor végeztem, amikor a lakásunk felújítása volt. Szigorúan zsákokba tettem amire -véleményem szerint-  nincs szükség és irány a Máltai. Persze voltak járatok a szelektív gyűjtőkhöz is.  Bizonyos zsákokat tároltam a lépcsőházban a közelgő lomtalanításhoz. 
Tehát az elméletet tudom, csak csinálni kell. 
Ezek a terveim 2016-ra. Azért varrok is, nem keveset, legközelebb felteszem azokat a dolgokat, amiket ez évben csináltam. 
Hogy miről érdemes blogot írni? mákgubó oldalon találtam egy igen jó cikket.
Addig is míg erőt gyűjtők a lomtalanításhoz, varrok.

Nincsenek megjegyzések: