2009. május 12., kedd

Csak úgy

Tegnap foltos találkozón voltam. Egy közös munkához készitünk blokkokat. Én hármat vállaltam. A harmadik szerintem nem sikerült, igy ott szétfejtettem és hasonlóra csináltam mint az első kettőt. Az egyik foltostársnő vett egy Lena Patchwork ujságot, azt nézegettem, volt benne egy pénztárca, hasonló, mint amit csináltam, csak a záródása volt más. És az aprópénztartó bőségét másként oldotta meg. Szép volt, persze szép anyagból.
Elolvasva a blogokat és átnézve több nem magyar blogot, az embernek az az érzése, hogy szinte mindenki ugyanonnan kapja az inspirációit. Azonkivül rá kellett jönni, hogy a foltosok -igaz passzivan- de szinte mindenki tud japánul, sőt sokan kinaiul! Érdemes lenne kikutatni, hogy lettek a japánok olyan nagy foltosok és honnan jött az ötlet a sok használati tárgy készitésére? Mondhatnám, ha lenne olyan iskola, ahová szakdolgozatot kellene irni, ez lenne a témám. Mivel iskolát valószinű akkor fogok látni - remélem - ha unokáim iskolába mennek. Amúgy saját szorgalmamból nemigen fogok kutatni e témában, de érdekes lenne. Engem ilyen dolgok érdekelnek, ez nem tudom, hogy jó, vagy rossz. Hiányzik egy ujság. A Fürge Ujjak teljesen átalakult, szép nem mondom, de nem egészen azoknak a kézimunkázoknak a lapja akiknek erre van igényük. Szépek a kötött horgolt modellek, de kevés a himzés, horgolás (teritők) amik ujból megint divatba jöttek. A Praktika is átalakult, abban is kevés a textillel foglalkozó rész. A harmadik kézimunkázó ujság a Keresztszemes. Tudom, hogy ehhez pénz kell és egy igen erős egyéniség, aki végig tudná vinni a lap alakitás és piacon maradást. Az ujságok nagyon szép kivitelezésüek, ennek megfelelően az áruk is magas. De ha azt veszem alapul, hogy a közeli országok közül nálunk van az egyik leginkább élénk foltvarrással foglalkozó szervezett réteg, bizony elkelne egy ujság. A Szinfoltok és Hirfoltok ezt nem helyettesitik. Hiába az az ötös lottó nem akar jönni. (erre van egy jó vicc: János bácsi imádkozik a Jóistenhez, hogy segitsen neki megnyerni az ötös lottót. Mire a Jóisten azt mondja, János bácsi, legalább szelvényt vegyél!) A németek olyan 2000 körül a már meglévő (Diana és Lena) pw számai mellé inditott egy Patchwork ujságot, majd ennek tematikus számait és ujabbat is (PW Professional) ezeknek nagyrészét exportálja és szépen megél belőle.
Na végezetül azért, hogy ne maradjon bejegyzésem kép nélkül, két horgolt takarómat mutatom.

A szineset már javitani kell, itt-ott felfejtödött, tehát ujból munkába veszem.

Ez a fehér teritő ágyteritőnek készült, de nagy lett. Próbáltam asztalra tenni, do ott is nagy lett. Egy időben kanapén volt, mivel a kanapé és a két fotel igen élénk szinű volt, a szőnyeg is, igy még tompitotta is. Azóta más ágyunk van, de arra se jó. Igy elajándékoztam, de kiderült, hogy akinek adtam, annak meg a franciaágyára egyik oldalt keskeny lett, de azért jól néz ki.

9 megjegyzés:

mmama írta...

A fehér nagyon tettszik !
Te nem jössz szombaton a Ligetbe ?

Monika írta...

Komórka! Ezt jól eltitkoltad eddig szerényen,hogy te ilyen gyönyörűségeket horgolsz!!!!!!Mindkettő csoda!!Hú,milyen jól járt a fehérrel a barát!!!!!hatalmas munka lehetett!

Anice kötős blogja írta...

Ezaz micsoda meló lehetett mindkettő!
Irigylem a kitartásodat is és hát a barát marha jól járt tényleg!

lomaquilt írta...

Hát nem tudom, hogy szombaton tudok-e menni, mivel az unokákat is hozzák. Szeretnék menni.
Múltkor már egy pár takarót feltettem, én sokat kézimunkáztam, idegnyugtató helyett. Rokonaimat elláttam sok kötött dologgal.

mmama írta...

Nem láttalak felírva, jó lenne már találkozni.

lomaquilt írta...

Jolimama küldött meghivót, de nem tudom még eltudok-e menni. Mostanában minden hétvégén van, nehéz dönteni. Egyszer voltam és nagyon jó volt!

anyahajó írta...

Érdekes, amit az újságokról írsz, hasonlóan látom. Talán csak annyiban vagyok kevésbé idealista, hogy nem nagyon hiszek benne, hogy Mo-on megélne egy ilyen lap. Exportra meg magyar nyelven nem nagyon lehetne vinni. A német és angol nyelvű újságoknak azért bőven van olvasótáboruk külföldön is.
De amiben biztos lenne fantázia, hogy azokat a szép anyagokat, prociont, fonalakat, egyéb kelléket, amit most boldog-boldogtalan Ámerikából rendel egyénileg, bitang magas postaköltséggel és minden csomagnál új rizikóval, hogy ezeket meg lehessen venni Mo-on is. Akár webáruházban, de szerintem egy-két nagyvárosban is lenne rá kereslet.
Inspirációt a neten is lehet kapni, gyakorlatilag nem kerül semmibe, viszont a hozzávalókkal már gondban vagyunk.
Hát, én nem lottózom, úgyhogy hiába várok az ötösre, de az biztos, hogy jó lenne, ha valaki belevágna.

Zelnice írta...

A fehér új tulajdonosát nagyon irígylem ám! Tudnék vele mit kezdeni :-)
Örömmel értesítelek, hogy a körte alakú babzsákot te nyerted :-)))

Juhizs írta...

Teljesen igazad van, rettenetesen hiányzik egy magyar nyelvű (engem a foltos része érdekelne) újság.
Ha nem menne havi szinten, akkor mondjuk egy negyedévi megjelentetéssel, kizártnak tartom, hogy ne fogyna el.