2018. november 28., szerda

Csak úgy!

Régen írtam, talán azért, mert nem fotóztam és mindig az az érzésem, hogy kép nélkül valahogy nem teljes a beírásom. A facen sok kép van, mivel sok ismerősöm van, így gyakran megtudom osztani a képeket. Csináltam egy külön kis csoportot Patchwork a szenvedélyem ahová főleg olyan dolgokat teszek fel, ahol a képen kívül a készítés menete is ott van. De sokszor úgy veszem észre, hogy a többség ezt a csoportot is úgy veszi, mint sok minden más, azaz gyorsan átfut rajta. 
Megpróbálok a foltos dolgaim között rendet tenni. Hát nem kis feladat. A sok kisebb nagyobb anyagdarabkák részben vonzanak, részben kiakarom dobni. Azt vettem észre, hogy bizony a kezdeteknél nem voltam valami jó varró, vagy abbahagytam. Talán az anyagok is elég gyengék voltak. Most a félig kész dolgokkal akarok foglalkozni. Még csak azt sem mondható ezekre a dolgokra, hogy UFO-k (Unfinished Object) hiszen sok crazy blokk van. Ha nagyon megerőltetem magam, akkor sikerül két három takarót sikerül készre varrni. De magát a rendszert ki kell dolgozni, hogy mit hová tegyek, mit dobjak ki és mit tartsak meg. Sok kis csomagom van, amiket Közös Varrásokon kaptam, de nem csináltam meg. Van ahol van leírás, van ahol nincs. Megpróbálom készre varrni és tavaszra -mikor a menyeméknél tombola vásár lesz- mindent odaadni. De csak minőségi munkát. Sok mindent kaptam, vagy csináltam, amelyek bizony nem ütik meg a mércét. Na ezeket mind kidobom szívfájdalom nélkül. Ha igy végignézek a dolgaimon, akkor azért fejlödést látok. A tanfolyamok segitettek is meg nem. Túl kevés idő jutott egy-egy termékre és azzal a felkiáltással, hogy otthon befejezem elhoztam. Nem mindet sikerült befejezni. Ezért inkább saját tanfolyamot csinálok magamnak. 
Pár képet a saját munkáimból és néhány olyat, amely inspirál
azért felteszek. Ezt kicsiben elkészitettem. Videóról készitettem és nagyon érdkes volt a készités menete.
Ezt szeretném megcsinálni, kicsit más mintával, de sashikó mintával. Egy japán anyag van a közepére.
Ezt a kis neszit talán öt éve csináltam és hasonlót még talán ötöt készitettem. Nagyon szeretem, beleférnek a varró eszközeim. 
Most ezek a kis boro és sashikó neszik a kedvencek, de hamarosak ők is ajándékba mennek.
Még van anyagom igy most ilyeneket fogok gyártani.
Ezt a táskát is régen csináltam és bevált, nem szégyellem. Egy foltostársnő elkérte a mintáját és nagyon örülök, hogy sikerült neki is csinálni ilyet. Nem akarok olyan táskát, amilyet sokan hordanak. Azonkivül ez maradékokból készült. 
Ezt akkor csináltam amikor még voltak ilyen ajándékozási levelezések. Akinek adtam azóta is használja. Az anyag maga patchwork mintás és könnyű vliesre tűztem kézzel. Mivel az oldalán nem tetszett az összevarrás, gyöngyöket varrtam végig. Tervem, hogy magamnak is varrok egyet. 
Hát ez az én éves összegzésem. Majd ha rendszerbe foglalom az anyagaimat és a foltvarráshoz szükséges dolgaimat, akkor teszek fel képet. Jövőre továbbra is kevesebb tábor, tanfolyam és közös varrás szerepel a terveim között. 
Jelenleg nagy feladatba vágtam , azonkívül, hogy a fogaimat csináltatom, elkezdtem a fogyókúrát. Eddig sikerült 15 kg-ot leadni. Szóval ezek a terveim a jövő évre. Sajnos az idei év szomorú volt, 9 haláleset rokonok, ismerősök és barátok. Remélem a következő év békésebb lesz.

Nincsenek megjegyzések: