2018. március 4., vasárnap

Foltoskodás

Tegnap azaz 2018.március 3-án voltam a Bakancsosok Közös Varrásán. Mottó: na erre varrjál gombot. Kérték, hogy vigyünk magunkkal gombokat. Én összegyüjtöttem itthon egy kis üvegnyi gombot. Tanulva a korábbi tapasztalatokból, korán odamentem és sikerült az első sorban egy asztalt lefoglalni, ahol a városmajori csoportból és a Cserepes csoportból voltunk sokan. A terem teli volt. Az iskola -ahol mint eddig mindig a rendezvény volt- bejárata a csoport munkáival volt tele. Sajnos a fényképezőgépemet nem ellenőriztem igy telefonnal fényképeztem. 
Az oldalfalon a tavalyi aláirásokkal teli kép volt, az idei annyiban különbözött, hogy mindenki az aláirása mellé egy gombot is felvarrt. Tű, cérna, toll mind felakasztva található volt. 
Úgy veszem észre, hogy egyre többen a Közös Varrásuknak szeretnének valami saját image-t adni és ebben a Bakancsosok vezetnek. Az ötletek mind jópofák és a sok foltvarró örül a találkozásoknak. Az árusok két szobában és a folyóson voltak. Sajnos sok szép holmit hoztak igy elcsábultam. De maradjunk az előcsarnokban ahol Mizsu farmerből készitett ékszerei voltak láthatók és árulta is őket.
Ötletesen a kifeszitett vásznon tépőzárral voltak rögzitve a párnák, mindegyiken egy egy ékszer. Igen hatásos volt. Ezen a képen a háromszögletű nyaklánc tetszett.
Ezen a Pinterstről ismert ékszerekben gyönyörködhettünk.
Ebben a legfelső tetszett, ezt a formát az oroszok szeretik használni, gombokkal ami itt lett volna időszerű.
Természetesen volt tombola én szerencsésnek mondhatom magam, mivel a három jegyből egy nyert és egy szép táskát nyertem. A táska szép, ötletes, de valőszinű szükséges egy táskarendező varrása.
Aminek viszont a legnagyobb sikere volt az a licitálás. Az egyik oldalon a teremben sok becsomagolt anyag volt. Azt gondoltuk ezek is a tombolához tartoznak. De kiderült, hogy nem. A magunkkal hozott gombokkal lehetett licitálni egy egy darabra.
5 gobbal kezdték a licitálást és egy ötliteres nagy üvegben gyüjtötték aki elnyerte a pályázni kivánt valamit. Én egy anyagcsomagra pályáztam (200 gomb) nem túl nagy darabok, de mind egyszinű. Aztán egy szashikó himzett valami volt, ez már az összes gombomat elvitte. Végül minden elfogyott és az ötliteres üveg megtelt. Hogy mi lett a sorsa ennek a sok gombnak? Valaki a tombolán megnyerte. 
Jól éreztük magunkat , jókat nevettünk és sokat beszélgettünk, sokat tanultunk, voltak bemutatók és volt aki hozott mutogatni valót. 
Búcsúzóul megnéztük az előcsarnokban Kovalik Mariska képét és megigértük, hogy jövőre is jövünk.

A Bakancsosok a mai napon (március 6.) a fészbukra feltették csoportképüket, amit mellékelek és mégegyszer köszönet az élményért

Ami az árusokat illeti én mindig körülnézek, hiszen nincs annyi időm és "lábam" hogy ide oda szaladgáljak  az üzletek kinálatát felmérni. Itt mindig egy helyen kapok olyasmit amit máshol nem biztos, hogy megkapom, tekintve, hogy az ország több részéből érkeztek az árusok. Ezenkivül megtudom fogni, találok olyasmit amit már régóta keresek. Egy évben nem járok sok találkozóra, de feltudom mérni, ki milyen új termékkel jelent meg, mit érdmes megnézni, esetleg megvenni. 

Nincsenek megjegyzések: