2014. május 29., csütörtök

Foltoskodás

Foltoskodási tevékenységem jelenleg arra irányul, hogy a maradék anyagaimat feldolgozzam. Ebből a szemszögből elővettem a szekrények (kosarak) mélyén lapuló UFO-imat. Ezeket be kell fejezni, ehhez megvannak még azok a maradékok amiből készültek (vagy nincsenek). Aztán mi lesz belőlük, az már egy más kérdés. Vannak családomban olyanok, akik szivesen vennék ajándéknak. Bemutatom UFO-imat (na nem mindet, hiszen még található néhány, de jelenleg ezek vannak nagyitó alatt.
A fényképezés nem erősségem, de végül a gardrób szekrényre felakasztva -kicsit hullámosan- sikerült lencsevégre kapnom.
Ez életem első patchwork munkája, amikor még nem sok elképzelésem volt hogy is kell varrni, de nagy örömmel csináltam angol papir technikával. Ami nem tetszik benne az a két csík amit körbevarrtam. Egy másfajta keskenyebb csíkot akarok körbevarrni a blokkokban lévő valamelyik anyagból. Szóval még lesz egy kis fejtörés, de mint első munka mindenképpen megérdemli, hogy készre és szépre csináljam. Tűzni kézzel kell.
Mennyire hasonlít formára az elsőre?  Kb. 4-5 éve csináltam. Elvileg egy asztalterítőnek készült és valószínűleg annak is fogom befejezni. Kézzel varrtam nem angol papírtechnikával, hanem kiszerkesztve a négyzeteket és a varrásvonalat ceruzával meghúzva. A sárga anyagból (kék csillagokkal) még van valamennyi, így széles keretet kap a szélen egy keskenyebb mintával és kész az asztalterítő. Tűzés géppel lesz egyszerűen.
Ez egy friss anyag nem is mondanám UFO-nak, mivel kb. 1-2 hónapja kezdtem el. Nagyon megtetszett a Lusy Boston és kipróbáltam. Az anyagait itthon találtam nem a legdrágább anyagaimból. Sokat tanultam a készités során, majd egy külön postban a készitéséről beszámolok. Az eredeti Lucyk tűzés nélkül készültek, én is igy akarom befejezni, de egy kevés kézi tűzést azért megengedek.
Ez egy csoportmunkának indult, de aztán a csoport ugyan megcsinálta a blokkokat, de nem lesz rá szükség így valaki elvitte. Nekem maradt négy blokkra valóm és megvarrtam. Közben jött a kérés, hogy egy születésnapra kellene egy takaró. Ahhoz viszont kevés, nosza elő a maradékokat és a második hasonló nagyságú terítő készül. Még négy hasonló nagyságú kiszabva előkészítve. Géppel lesz tűzve egyszerűen. Ha kész lesz akkor sok régi anyagot dolgozok fel és gyakorlati célja is lesz. Nem akarom, hogy UFO maradjon, tehát most ez a legfontosabb. Hátlapnak egy turkálóban szerzett függönyt teszek így erős és szép lesz. A maradék anyagokhoz amit vennem kellett az a fekete anyag. De fekete egyszínű anyagot amikor sikerül az IKEA-ban találni, mindig veszek, mert az "fogyóeszköz".
Van még egy munkában lévő anyag, amit nem mutatok most, mivel megy egy kiállításhoz. Végül ha azt mondom hogy kb. 2-3 hónap alatt három munkát készítettem majdnem készre.

Nincsenek megjegyzések: