2014. május 26., hétfő

Foltomiglan - Közös varrás

Szombaton a Kondor házban Pestszentlőrincen voltam egy közös varráson. Szeretek erre a közös varrásra és kiállításra menni, eddig sikerült szinte minden évben részt venni. Miért? Szép dolgokat állítanak ki, jó dolgokat adnak amit meg kell varrni. Ezenkívül amiért az ember lánya jár egy ilyen közös varrásra, hogy találkozzon foltos ismerősökkel, mutogassanak és nézelődjenek. Egy ilyen alkalommal mindig csak foltos dolgokról beszélgetünk és az idő úgy elmegy, hogy észre sem vesszük. Általában érdemes korán menni és nem egyedül, mivel többen lefoglalnak egy asztalt, aztán kereshetsz magadnak helyet. Sajnos ez több helyen így van. Ettől függetlenül mindenki talál magának helyet. Most több olyan foltossal is megismerkedtem, akik a FB-n vannak. Igy a műveket már ismerősként üdvözölhettük.
Ez a kép nagyon megfogott, különösen az összedolgozás.
Ezen azok a kis diszek voltak, amit az egységcsomagban kaptunk, hogy megvarrjuk.
A szorgalmas és "rendes" foltvarrók ott varrták a kitűzőt. Nagyon tetszett az egységcsomag. Pontos leírással, nagyon szép anyagokkal. Ezenkívül ez egy elegáns bross lehet, vagy valahová dísz. Tudom nehéz olyan dolgot kitalálni, aminek az elkészítése időt és energiát igényel. Ugyanakkor olyan legyen ez a valami, hogy tanuljunk is belőle. Ez ilyen volt, ezért köszönet a szervezőknek.
Ezt már láttuk az FB-n, de életben még szebb!
Csíkok játéka.
Ez egy nagyon szép munka, a színek játéka igen jól kijött!
Ezt egészben nem tudtam lefényképezni, csak egy részletét.
Sok mindent nem tudtam lefényképezni, nem is ez volt a feladatom, hanem csak azokat amik megfogtak és olyan helyen voltak, hogy jól fényképezhetők. Jó volt ott lenni és csak azt mondom, hogy jövőre veletek ugyanitt. 
Sajnos a pénztárcám is megsínylette, de egy olyan anyagot találtam, amit már régen keresek és ez megérte.

2 megjegyzés:

F.Gina írta...

Örülünk, hogy jól érezted magad és tetszett a varrnivaló :) Reméljük, hogy jövőre is lesz rendezvény.

lomaquilt írta...

Én mindig szeretel Hozzátok járni, nagyon sok szép munkát lehet látni és sok kedves emberrel találkozni!