2013. november 18., hétfő

Foltoskodás

Múlt hét végén és az elöző hét elején Orosházán voltunk. Férjem ott járt iskolában és jelenleg anyósom él ott, igy elég gyakran járunk le. Nyáron csináltunk fényképeket a város központjáról. A -minket érdeklő házzaságkötő teremről -
Aztán a fő utcáról, ahol álltunk ott egy szép parkot csináltak és igy nagyon kulturált a központ.
Múlt szombaton az orosházi foltos csoport kiállitást rendezett a Művelődési Házban. Sajnos mi csak később érkeztünk így hét elején tudtam megnézni. A megnyitón nagyon sokan voltak és a következő napokban is sokan meglátogatták. A fényképek nem a legjobban sikerültek, ezt tudjátok be a szerény képességeimnek.
Ez az egyik nagyobb kép, hasonló volt mellette
A többi képen is hasonlóan a csoportok tagjainak a munkái látszanak
Igyekezetk minden technikát bemutatni, amit a táborokban tanultak
Igyekeztek úgy elhelyezni, hogy mindenki munkája helyet kapjon
Ez az ólomüveg munkák fala
Ebben már a karácsony is helyt kapott
Itt a táborban tanult táskák láthatók
Azt mondhatná valaki, hogy a kiállításon a munkák nem úgy voltak elhelyezve és kicsit egyszerűek a kiállított képek. Lehet ezt is mondani, de ne felejtsük el, hogy ennek a csoportnak a kiállítása -csakúgy mint sok más kisebb nagyobb település kiállítása- a helyi művelődési házban van, ahol a teremért nem kell fizetni, így mindenki megnézheti. Az, hogy ez a csoport ilyen szép kiállítást rendezett, köszönhető annak, hogy a csoport összeszokott, a zömmel nyugdíjasokból álló emberek megtalálták azt a hobbijukat, amivel értelmes dolgot csinálnak, tanulnak, fejlődnek. Egymást segítik ami nagyon sokat jelent. Ahogy a különféle internetes oldalakat olvasom, egyre több foltvarró csoport jön létre és ezáltal igen jó kis közösségek alakulnak ki. Szóval én csak gratulálni tudok az orosházi csoportnak. Csak így tovább!

3 megjegyzés:

Mariska írta...

Áthelyezték a Kossuth szobrot, szép helyre került!
Én is itt születtem, néha már rá sem ismerek a városra, ha hazamegyek annyit fejlődött!

lomaquilt írta...

Én csak azóta járok ide, amióta összeházasodtunk. Mivel a férjemmel az egyetemen ismerkedtünk össze és annak elvégzése után Bp-en kezdtünk el élni és dolgozni, ide csak családi látogatásra jártunk. Szép lett a park és egyáltalán a város. A foltos csoport -amelyet ismerek- egy jó kis közösség lett!

Monika írta...

Az új helyem: www.antikcsipke.blogspot.hu

Olvastalak Julcsinál,éppen most szelektáltam a Fb-on ,hogy minél kevesebb értesítő jelenjen meg.:)