2012. augusztus 25., szombat

Csak úgy - Pinterest

Ebben a nagy melegben szinte alig tudok valamit dolgozni, ezért a laptopom előtt ülök, rendezgetem a tartalmát stb. A Pinterestről szeretnék irni. Azt hiszem KicsiKató és Gina elég alaposan leirta, hogy kell jelentkezni, felépiteni a saját oldalunkat. Én elolvastam és szinte mindent sikerült megcsináűlni, de azért maradtak még fehér foltok.
Eleinte hályogkovács módjára gyüjtögettem és kb. egy hét alatt létrehoztam kb. 20 "dobozt". Aztán már csak a nyitó oldalról vettem át ami nekem tetszett. Igen ám, de rájöttem, hogy ujabb dobozok kellenek és jött az ide oda rakosgatás. Közben kaptam egy pár "ajándék" dobozt, amit szivesen visszadnám a küldőnek. Most már tudom, hogy kell az ujabbaktól megszabadulni. Azt vettem észre, aki eleve rendszerezetten akarja a képeket osztogatni, az eleve elöször létrehozza a dobozokat, abc sorrendben. Van olyan ami üres, de szép lassan aztán megtelik. De hát mikor elöször megtaláltam, akkor ez is kellett az is kellett. Mégha nincs is olyan sorrendben ahogy én szeretném, azért úgy vettem észre igy is népszerű. Nekem az tetszik, hogy bármit bárkitől áttudok venni. Ha szükségem van valamire akkor átnézem azt a dobozt ill. a tartalmát és sok ötletet kapok. Számos szabásmintát találtam, amit nem tudtam hol keressek. A sok szép kép lakásokról, tájakról, házakról pedig jó érzéssel tölt el. Igaz, hogy az angolt úgy tanulom mint Kossuth Lajos (mellett a két kisszótár!) de milyen jó lett volna ez korábban! Igy mennyivel könnyebb nyelvet tanulni! Én mindenkinek csak ajánlani tudom, sok információt kap tőle. Persze a hibáit is észrevettem. Na mindegy majd csak alakul.
Ez a kis kedvencem a régmúlt ruhájában a MACSKA!


2 megjegyzés:

BORI írta...

Szia, érdekes ez a Pinteres.Azt hiszem sok idő kell hozzá, hogy valaki saját Pinterest hozzon létre. Egyenlőre nem is értem, hogy hogy kerülnek be a "dobozokba" a képek.....Csak azt látom, a papírra varrás dobozban elsőként az a kollázs van feltéve, amit én csináltam és a Mónika közös varrási levelezésébe tettem fel márciusban....Igaz, nincs a kép alján a szokásos Boriképek felirat, akkor még úgy gondoltam nem írom rá. Aztán azt lehet látni, hogy egy orosz blogról lett leszedve??? Igazából nem zavar, itt csak az a vicces, hogy ennyi helyen megfordult ez a kollázs.....

lomaquilt írta...

Én azért irok többet a pinterestről, hogy többen megismerjék. Hogy hogyan kerülnek fel a képek, ez egyszerű. Valaki felteszi a Facebookjára és onnan aztán már elkezdi a kalandozást. A Pinterestre fel lehet tenni csak képet, vagy a mögötte lévő blogot is. Ha valaki felteszi a saját "dobozába" és be van kapcsolva FB-je is akkor már elkerülhet bárhová. Én már pl. kikapcsoltam a FB-met, néha ha szép képet látok akkor kapcsolom be! Ha bárhonnan csak képet teszek be, mindig odairom hogy honnan származik. Igy aztán egy egy kép vándorolhat! Javasolom, hogy minden képeden legyen rajta a Boriképek, aztán azzal vándorol.