2012. február 7., kedd

Játék
Na nem kell megijedni, nem akarok játékot inditani. De ahogy nézegetem az internetet ill. régi papirjaimat (mit lehet felhasználni belőlük nyomtatásra!) meg kell állapitanom, hogy a foltos társaság (de gondolom más kreativ és nem kreativ társaság is!) igen játékos kedvű. Gondoljunk csak a különféle honlapokon és újságokban a hónap blokkjára. Sokan csinálták, gyüjtötték stb. Aztán volt az a játék, hogy 7-10 foltos összeállt és mindenki varrt egy blokkot. Körbe ment és végeredményben mindenkinek összejött egy szép képre, vagy takaróra való. Nekem ez volt az első ilyen játékom. Sajnos a tüske ma is bennem van, mert az egész folymat megállt valahol. Késöbb valki megjegyezte, hogy a költözés során talált valamit a gardrób szekrényben, másvalaki szintén felfedezett valamit. De aztán semmi és késöbb már ezt is elfelejtették. Bennem a tüske megmaradt!
Aztán egy hasonló játékban részt vettem és ez eredményes lett, össze is állitottam, ki is állitották több helyen és ez egy kis sikerélmény. Hibáit látom (saját munkámnak, de örülök, hogy mindenki tartotta szavát).
Most indult Hopp Mónikánál egy játék (olyan jó neve van, hogy a játék az ő nevéhez fog mindig tartozni!) Kb. 130 fő vesz benne részt, senki nem küld senkinek semmit, hanem blogján mutatja a kész eredményt. Gyűjteményesnek nevezném, ahol a különféle technikákat lehet gyakorolni. Én kértem egy kis idő eltolást, mivel elég sok munkám van, majd márciusban tudok nekikezdeni.
Találtam egy olyan játékot, ahol angol papirtechnikával kellett havonta egy kb. 20 cm-es hatszöget varrni, ami belül hatszögekből, ötszögekből, és rombuszokból áll. A résztvevők száma korlátozott. Minden hónapban kaptak egy alapmintát és aszerint készitették. Az idén csillagokkal csinálják ugyanezt.
De ami nekem nagyon tetszett, az a japánok Barátság quiltje. Meghatározott nagyságú blokkot kellett varrni, több lehetőség volt, volt ahol szinek vagy formák szerint. Az egész világról részt vettek benne 85 quilt lett kész. Ezeket a japán szorgos foltos asszonyok varrták össze kézzel (!)
Egy quilt-ben 120 blokk van ha ezt beszorozzuk 85-el, akkor 10 200 db. blokkot kellett összevarrni. Az internetről egypár képet sikerült kimásolni, gyönyörködjetek benne. 
Itt a kiállitást látjuk, ahol a kész munkák vannak.

Ez az egyik kész quilt.


Ez egy másik.

Ez talán kicsi kép, de az összeállitást mutatja.



7 megjegyzés:

BORI írta...

Szia! Igen, játszani mindenki szeret. Kapni is. Adni is, de az már nehezebb. Valami hasonló küldős játékban én is részt vettem a kezdetekkor.....alig kaptam valamit én becsülettel küldtem.Azért nem vesztettem el a kedvemet.Jó képeket tettél fel.Tetszik.Jó varrást kívánok, aztán várunk ebbe a csapatba is szeretettel! Itt mindenki kap,- saját magától és ötleteket a többiektől! :)

lomaquilt írta...

Köszi, már alig várom, de most egyeztetés, tagsági lapok kitöltése, levelek szerkesztése stb. Szóval dolgozom, de szivesen csinálom. Ötleteim már vannak ebbe a közös játékba, most éppen a 3D-s blogon töröm a fejem, valami mást akarok.

Hopi-Patch írta...

Mariann! Köszönöm, hogy Te is részese lettél a csapatnak! Megtisztelő számomra!

Márta néni azéris írta...

Nagyon szépek ezek a hatalmas munkák. De mit gondolsz, ha a mi céhünk összes mesterblokkját összevarrnánk egynek, nem jönne ki egy ilyen szépség belőle? Dehogynem!

lomaquilt írta...

És arra is gondoltál, hogy ki varrná össze? De itt az is szép, hogy a béleletlen blokkokat kellett összevarrni és azt bélelni, majd tűzni, mindezt kézzel! Emlékszem a csoportunk csinálta a zászlóhoz a blokkok összevarrását. Ne tudd meg hány méret volt, a vastagságról nem beszélve!

lomaquilt írta...

És arra is gondoltál, hogy ki varrná össze? De itt az is szép, hogy a béleletlen blokkokat kellett összevarrni és azt bélelni, majd tűzni, mindezt kézzel! Emlékszem a csoportunk csinálta a zászlóhoz a blokkok összevarrását. Ne tudd meg hány méret volt, a vastagságról nem beszélve!

Marica írta...

Szia!Nagyon szépek és nagyon nagyok!
Ahogy olvastalak nagyon elfoglalt vagy de, ha lesz egy kis időd nézz be hozzám,szeretnék adni egy díjat,ha elfogadod!